"Uluslararası Vicdan Konvoyu" yarın yola çıkacak

- Türkiye'deki kadınların öncülüğünde 55 ülkeden kadınların katılacağı yaklaşık 200 otobüsten oluşan konvoy, yarın Yenikapı'dan hareket edecek - Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Adana'ya uğrayacak konvoydaki kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hatay Fuar Alanı'nda Esed rejiminin hapishanelerinde tutuklu bulunan Suriyeli kadınların serbest bırakılmasını isteyecek

Google Haberlere Abone ol
"Uluslararası Vicdan Konvoyu" yarın yola çıkacak

İSTANBUL (AA) - Suriye'de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkati çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu, yarın Yenikapı Miting Alanı'ndan yola çıkacak.

Türkiye'deki kadınların öncülüğünde oluşturulan konvoya, 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadın katılacak. Katılımcılar arasında sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyen, hukukçu, medya mensubu, gazeteci, yazar, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı ve çalışan kadınlar bulunuyor.

Konvoya, yurt dışından Pakistan Milletvekili Munaza Hasan, Ukraynalı doktor ve milletvekili Olga Bogomolets, İskoçyalı yazar-gazeteci ve kadın hakları aktivisti Yvonne Ridley, İngiltere Newcastle Belediye Meclis Üyesi Ann Schofield, Katar Emiri Ailesi'nden Asia Waheed Alrabayah, Malay Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dato Sri Dr. Zaleha Kamaruddin, Mandela'nın gelini Rayne Rose Mandela-Perry, İngiltere'den Ödüllü komedyen, yazar ve aktör Sajeela Kershi ve Bosna'dan Srebrenitsa anneleri dahil olacak.

Konvoya İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinden kadınları taşıyan 200'e yakın otobüs ve çok sayıda araç katılacak.

Yenikapı Miting Alanı'nda saat 10.30'daki basın açıklamasının ardından yola çıkacak olan konvoyun sonraki durakları Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Adana olacak.

Konvoydaki kadınlar, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de Hatay Fuar Alanı'ndan saat 10.30'da basın açıklamasında bulunacak.

Dünyanın dört bir tarafından binlerce kadın, Hatay'ta dünyaya Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların serbest bırakılmaları için çağrıda bulunacak.

Yorumlar