Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

- Turun ikinci etabı Mardin'de yapıldı - Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaman: ''Artık bundan sonra huzur şehri olan Mardin'i kültürel, tarihi, sportif ve sanatsal etkinliklerle duyuracağız''

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

MARDİN (AA) - Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun ikinci etabı, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla Mardin'de yapıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliği, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır Valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen bisiklet turunun ikinci etabının startı Mardin Büyükşehir Belediyesi önünden verildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, burada yaptığı açıklamada, Mardin'de bisiklet yarışlarına ev sahipliğine devam edeceklerini söyledi.

Kültür ve medeniyet şehri Mardin'in önemli spor organizasyonlarına tecrübesiyle ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Yaman, şunları kaydetti:

''Artık bundan sonra huzur şehri olan Mardin'i kültürel, tarihi, sportif ve sanatsal etkinliklerle duyuracağız. Bunun için birkaç yerde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mardin'e gelen misafir sayısında bugün yüzde 300 artış var. Bütün yataklı tesislerimiz dolu vaziyette. Etkinlikler bu şekilde devam ediliyor. Bütün sporseverleri ve misafirleri Mardin'e bekliyorum."


- Tarihi mekanlardan geçtiler

Uluslararası Bisiklet Birliğinin 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve "2.2 elit man" kategorisinde başlayan tura, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan'dan katılan 12 elit bisiklet takımı, ikinci etapta kentin tarihi ve turistik bölgelerinden geçerek Kızıltepe-Nusaybin-Dara Antik Kent-Deyrulzafaran Manastırı-Mardin güzergahını kullandı.

Geçiş güzergahında bazı çocuklar ellerinde Türk bayrakları ile sporcuları karşıladı.

Dara antik kent yolunda bir sporcu, dengesini kaybederek kaza yaptı. Sporcuya, 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

Yeniyol Caddesi'nde sona eren etapta, Torku Şekerspor'dan Ivan Balykin birinci, İran'ın Tabriz Team takımından Khalil Khorshid ikinci, Kazakistan'ın Apple Team takımından Yuriy Chsherbinin de üçüncü sırayı aldı.

Organizasyonda yarın yapılacak üçüncü etap, Mardin-Bismil-Diyarbakır, dördüncü ve son etap da 6 Mayıs'ta Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa güzergahlarında gerçekleştirilecek.

Yorumlar