Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu

- IFRC Genel Başkanı Rocca: -"Son yıllarda kabul edilen mülteci sayısı, en zengin ülkeyi bile etkileyebilirdi. Türkiye bunun altından çok iyi bir şekilde kalktı. Avrupa Birliği'nin politikalarını daha da iyileştirmesi ve daha yakından dikkat göstermesi gerekiyor. Bu konuda insanları merkeze koyarak politikalar geliştirmek ve insan onurunu korumak için bir şeyler yapması gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulu

ANTALYA (AA) - Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonunun (IFRC) genel başkanlığına seçilen İtalya Kızılhaç Başkanı Francesco Rocca, en zengin ülkeyi bile etkileyebilecek sayıda mülteci kabul eden Türkiye'nin bunun altından çok iyi şekilde kalktığını belirtti.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Genel Kurulunda yapılan seçimlerde 98 oyla IFRC Genel Başkanlığına getirilen Rocca, düzenlediği basın toplantısında, kendisine duyulan güven ve verilen destek için teşekkür etti, dünyadaki en büyük insani yardım kuruluşunun başkanı seçilmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

İnsani anlamda çok zorlukların yaşandığı bir dönemde bulunulduğuna ve yeni senaryoların söz konusu olduğuna dikkati çeken Rocca, "Birçok ülke iklim değişikliğinden etkilenmekte, dünyada hareket halinde olan binlerce insan var. İtalya Kızılhaçı olarak Türkiye ile çok yakın olduğumuz için krizin başından beri birlikte çalışıyoruz. Biz eylem çağrısının yapılmasından beri 'hiçbir insan yasa dışı olamaz' diye düşünüyoruz. İtalyan Kızılhaçı olarak herkesin onurlu yaşaması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Kızılhaç-Kızılay Hareketi olarak seslerini daha da yükselterek duyurmak istediklerini ifade eden Rocca, en hassas durumdaki kişilerin ihtiyaçlarının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Rocca, ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra yardım kuruluşlarında gönüllü çalışanların sesini duyurmaya da çalışacaklarını dile getirdi.

İnsani yardım anlamında ulaşmaları gereken daha çok insan olduğunu anlatan Rocca, bu kişilere ulaşabilmek için birlikte çalışmaya ve kapsiteyi iyleştirmeye gereksinim duyduklarını kaydetti.

Dürüstlüğün de önemine değinen Rocca, "Sıfır toleransla dürüstlüğün tesisi için ciddi ve sert politikalar izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Rocca, bir gazetecinin, "Sesinizi nasıl duyurmayı planlıyorsunuz, özellikle büyük ülkelere?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

" Öncelikle Türk Kızılayını bu muhteşem ve büyük iş için tebrik etmek istiyorum. Son yıllarda kabul edilen mülteci sayısı en zengin ülkeyi bile etkileyebilirdi. Türkiye bunun altından çok iyi bir şekilde kalktı. Avrupa Birliği'nin politikalarını daha da iyileştirmesi ve daha yakından dikkat göstermesi gerekiyor. Bu konuda insanları merkeze koyarak politikalar geliştirmek ve insan onurunu korumak için bir şeyler yapması gerekiyor. İnsanları zorlayacak kurallar ve politikalar karşısında sessiz kalmayacağıma söz veriyorum. Bu anlamda naif davranmayacağım, binlerce gönüllüden güç alıyoruz ve onların sesini dinleyerek bu zorlayıcı politikalara karşı çıkabiliriz."










Yorumlar