Uludağ'daki arama çalışmaları altıncı gününde

Geçtiğimiz Pazar günü Uludağ'a yürüyüşe çıkan iki arkadaştan haber alınamaması üzerine bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi yönlendirilmişti. Uludağ'daki arama-kurtarma çalışmaları altıncı gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ'daki arama çalışmaları altıncı gününde

Uludağ'da zirveye doğru geçtiğimiz Pazar günüyürüyüşe çıktıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Altıncı gününe giren arama-kurtarma çalışmalarına çeşitli illerden gelen çok sayıda kurtarma ekibi destek veriyor.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma Derneği (NAK), AKUT Arama Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) gibi bir çok ekip bölgede arama kurtama çalışmalarına yardım ediyor.

Sivil ve resmi kurumların katıldığı arama çalışmalarına toplmada 212 kişi katılıyor.

Öte yandan karadan süren arama çalışmalarına 1 Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU) ve 1 helikopter havadan destek veriyor.

AFAD tarafından bölgeye getirilen metale duyarlı teknik cihazla da kar kalınlığının bir metreyi aştığı zirve bölgelerde tarama çalışmaları sürdürülüyor. 

Yine kar nedeniyle girişleri kapanan mağara ve kuyular da ekipler tarafından açılarak inceleniyor.

Şu ana kadar devam eden çalışmalarda Mert Alparslan ve Efe Sarp'a ait herhangi bir iz ya da bulguya rastlanmadığı bildirildi.

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alparslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Yorumlar