Uçaktan inen yolcular neye uğradığını şaşırdı!

Tüm dünyada endişe ile izlenen korona virüs salgını Endonezya'yı da harekete geçirdi. Çin'de bulunan vatandaşlarını ülkesine geri getiren Endonezya'da uçaktan inen yolculara yapılan işlemler yolcuları şaşkına çevirdi.

Uçaktan inen yolcular neye uğradığını şaşırdı! - Sayfa 1

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Hubey eyaletinde Korona Virüs salgını sebebi ile ölen kişi sayısı 304'e yükseldi. Salgından etkilenenlerin sayısı ise 2 bin 110'unun durumu ağır olmak üzere 14 bin 380'e çıktı. 

Uçaktan inen yolcular neye uğradığını şaşırdı! - Sayfa 2

Endonezya da, Vuhan’da yaşayan vatandaşlarını tahliye etti. Sağlık ekipleri, havalimanına getirilen Endonezya vatandaşlarının üzerine dezenfektan sıvı sıktı. O anlar ise saniye saniye amatör kameralarca kaydedildi.

Uçaktan inen yolcular neye uğradığını şaşırdı! - Sayfa 3

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (2019-nCoV) nedeniyle vatandaşlarını tahliye eden ülkeler arasına Türkiye ile birlikte Bangladeş ve Endonezya da katıldı. Vuhan’dan Batam kentindeki Hang Nadim Havalimanı’na getirilen Endonezya vatandaşlarını karşılayan sağlık ekipleri, vatandaşlar uçaktan inerken üzerlerine dezenfektan sıvı sıktı. O anlar ise saniye saniye amatör kameralara yansıdı.Vuhan’dan getirilen Endonezya vatandaşlarının 14 gün gözlem altında tutulacağı ve koronavirüs taşımadıklarından emin olmak için gerekli testlerin yapılacağı belirtildi.

Uçaktan inen yolcular neye uğradığını şaşırdı! - Sayfa 4

Öte yandan lösemi hastası kızını Hubei'den Jiujiang'a götürmek isteyen bir annenin, gözyaşları dünyayı sarstı. Kontrol noktasından geçişine izin verilmeyen aile, gözyaşlarını tutamadı.