Ukrayna'daki Paskalya ateşkesi

- Ukrayna Savunma Bakanı Poltorak: - "Birliklerimize ve askerlerimizin hayatlarına yönelik bir tehdit olduğunda susmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'daki Paskalya ateşkesi

KİEV (AA) - Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Paskalya nedeniyle ilan edilen ateşkese uyacaklarını, karşı taraftan tehdit gelmesi halinde cevap verileceğini söyledi.

Poltorak, Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ukrayna'nın doğusunda tarafların vardığı ateşkes anlaşmasını hatırlatarak, Minsk Anlaşması ve alınan ateşkes kararını uygulamaya hazır olduklarını bildirdi.

Bakan Poltorak, “Ancak birliklerimize ve askerlerimizin hayatlarına yönelik bir tehdit olduğunda susmayacağız. Topraklarımızın ele geçirilmesi ve ölen askerlerimize karşılık gereken tedbiri alacağız.” ifadesini kullandı.

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Aleksandr Motuzyanik, Donbas’ta son bir günde gerçekleştirilen operasyonlarda iki Ukrayna askerinin öldüğünü, üç askerin ise yaralandığını açıkladı.

Motuzyanik, Troitskoe ve Luganskoe yerleşim birimlerinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısı sonucu kayıpların meydana geldiğini aktardı.

Belarus'un başkenti Minsk'te dün yapılan Üçlü Temas Grubu toplantısı sonrasında, yaklaşan Paskalya Bayramı nedeniyle Ukrayna'nın doğusunda tarafların 1 Nisan’dan itibaren ateşkes kararı üzerinde anlaştığı duyurulmuştu.

Yorumlar