Ukrayna Parlamentosundan AGİT'e çağrı

- Genel Kurulda alınan kararda, "Rusya'nın, Duma seçimlerini egemenliği altında olmayan yabancı bir devletin topraklarında gerçekleştirdiği" belirtilerek, AGİT Ukrayna Gözlem Misyonunun buna acil şekilde tepki göstermesi istendi

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna Parlamentosundan AGİT'e çağrı

KİEV (AA) - Ukrayna Parlamentosu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu raporunda Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da Duma seçimleri yapmasına yer vermemesine tepki gösterdi.

Genel Kurulda alınan kararda, Kırım ve Sivastopol’de yapılan Duma seçim sonuçlarının AGİT Gözlem Misyonu tarafından görmezden gelindiği belirtilerek, bundan duyulan endişe vurgulandı.

Kırım ve Sivastopol’ün Ukrayna’nın egemenliğinde ve ayrılmaz bir parçası olduğu ifade edilen kararda, "Rusya, Duma seçimlerini kendi egemenliği altında olmayan yabancı bir devletin topraklarında gerçekleşmiştir. Bu yüzden Rusya Federasyonu Duma seçimleri yasal kabul edilemez.” değerlendirmesinde bulunuldu.

AGİT raporunda bu duruma yer verilmemesiyle ilgili AGİT ve üye ülkelerin parlamentolarına başvurulmasını kararlaştıran Ukrayna Parlamentosu, "Gözlem Misyonunun acil bir şekilde seçim sonuçlarına tepki göstermesi ve konuyu değerlendirmeye alması" çağrısı yaptı.

Yorumlar