Ukrayna ile savunma sanayisinde iş birliği

- ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Özkol: - "Ukrayna'dan ileriye dönük beklentilerimiz, bir takım teknolojik ürünlerin bizden alınmasıdır ve bazı noktalarda da ortak iş birliği yaparak ürünleri hem Ukrayna'da hem de Türkiye'de yapmak suretiyle beraber bir çalışma kültürü geliştirmek..." - ASELSAN Genel Müdürü Eken: - "Sayın Cumhurbaşkanımızın nezaretinde önemli ölçüde bir satış sözleşmesi imzalandı. Bu bir başlangıç..."

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna ile savunma sanayisinde iş birliği

KİEV (AA) - ALİ CURA - ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özkol, "Ukrayna'dan ileriye dönük beklentilerimiz, bir takım teknolojik ürünlerin bizden alınmasıdır ve bazı noktalarda da ortak iş birliği yaparak ürünleri hem Ukrayna'da hem de Türkiye'de yapmak suretiyle beraber bir çalışma kültürü geliştirmek..." dedi.

Özkol, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silah ve Güvenlik Fuarı’nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın 40 yılın üzerindeki geçmişiyle Türkiye’nin gurur kaynağı, bir teknolojik şirket olduğunu söyledi.

Son zamanlarda yapılan atılım ve üretim çeşitliliklerinin birçok dünya ülkesinin dikkatini çektiğini ifade eden Özkol, 5 kıtaya yayılarak 63 ülkeye ihracat yapıldığını bildirdi.

Ukrayna'daki şirketlerle de iş birliği yapılarak ilk defa yüklü miktarda ürün satışı gerçekleştirildiğini belirten Özkol, Ukrayna pazarına yönelik beklentilerinin ortak çalışma kültürü olduğunu vurguladı.

Özkol, "Ukrayna'dan ileriye dönük beklentilerimiz, bir takım teknolojik ürünlerin bizden alınmasıdır ve bazı noktalarda da ortak iş birliği yaparak ürünleri hem Ukrayna'da hem de Türkiye'de yapmak suretiyle beraber bir çalışma kültürü geliştirmek..." dedi.


- "Çok fazla konuda çözüm üretebilecek durumdayız"


ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken de Ukrayna ordusunda ağırlıklı olarak "güvenli haberleşme" çözümlerine ihtiyaç olduğunu , bu nedenle Ukrayna’nın haberleşme ürünlerine ilgi gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlk adımımızı haberleşme konusunda attık. Ama bizim çok geniş bir ürün yelpazemiz var. Çok fazla konuda çözüm üretebilecek durumdayız. Dolayısıyla bunu hemen takip eden dönemde elektrooptik konusunda, bunun değişik türevleri nişangah sistemleri, lazer sistemleri gibi konularda çok farklı potansiyel projelerimiz mevcut."

Ukrayna’nın, birkaç yıldır dünya piyasasındaki alternatifleri inceleyip en uygun çözümün ASELSAN olduğuna karar verdiğini belirten Eken, "Sayın Cumhurbaşkanımızın nezaretinde önemli ölçüde bir satış sözleşmesi imzalandı. Bu bir başlangıç... Ukrayna ordusunun haberleşme ihtiyaçlarını tek başına bu sözleşmenin karşılaması mümkün değil. Devamında da benzer ürünlerden tedarik sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Eken, sözleşme kapsamında verilecek askeri telsizlerin dünyada lider oldukları bir ürün olduğunu da vurguladı.


- ASELSAN Taktik Telsiz ve İç Haberleşme Sistemleri Satış Sözleşmesi


Kiev'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eş başkanlığını yaptığı Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin iki gün önce yapılan 6'ncı toplantısı sonrası çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanmıştı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Özkol ile Ukrayna devletinin dış ticaret şirketi Spets Techno Export'un Müdür Vekili Vladislav Belbas, ASELSAN Taktik Telsiz ve İç Haberleşme Sistemleri Satış Sözleşmesi'ne imza atmıştı.

Haberleşme sistemleri tedarikine yönelik 43,6 milyon dolarlık sözleşme kapsamında teslimatlar 2018'de gerçekleştirilecek.

Yorumlar