UKOME İBB'nin 5 bin taksi kiralama teklifini reddetti

İstanbul taksicilerinin tepkilerine neden olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 bin yeni taksi projesi UKOME'den ret yedi.

Google Haberlere Abone ol
İBB'nin 5 bin taksi kiralama teklifine ret

UKOME, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 bin yeni taksi projesinin de yer aldığı düzenlemeleri görüşmek için İstanbul Kongre Merkezi'nde toplandı. UKOME kararıyla proje kabul edilmedi.

TAKSİCİLER İLE GÖREVLİLER GERGİNLİK YAŞADI

Toplantı öncesi bazı taksi kooperatiflerinin protesto gösterisi düzenleme çağrısı nedeniyle polis ve zabıta ekipleri, bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. Toplantıyı takip etmek için kongre merkezi önünde toplanan bazı taksicilerle görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Görüşmelerin ardından taksiciler Maçka Parkı'nda beklemeye başladı.

İBB'NİN 11 OY HAKKI BULUNUYOR

Basına kapalı gerçekleştirilen UKOME toplantısına İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut başkanlık yapıyor. Toplantıya oy hakkı bulunan İBB'den 11, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 16 üyenin yanı sıra çok sayıda gözlemci katılıyor.

UKOME GÜNDEMİ

Ana gündem maddesi 5 bin yeni taksi plakası olan UKOME toplantısında, taksi taşımacılığının düzenlenmesi, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi, taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi, Silivri, Çatalca, Şile'deki "M" seri plakalı taksilerin "T" seri plaklalı taksi kapsamında değerlendirilmesi, turistik İstanbulkart düzenlenmesi, çeşitli ilçelerde yayalaştırma, park yerleri gibi teklifler de ele alınacak.

Yorumlar