Uğur Şahin ve Özlem Türeci neden Almanya'yı terk ediyor?

Koronavirüs aşısını ilk bulan isimler olan Uğur Şahin ile Özlem Türeci, Almanya'yı terk etme kararı aldı. Peki, Uğur Şahin ve Özlem Türeci neden Almanya'yı terk ediyor?

Google Haberlere Abone ol
Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'yı terk etti

Almanya'daki BionTech şirketlerinde ürettikleri aşılarla dünyaya umut olan Özlem Türeci ile eşi Uğur Şahin, Almanya'yı terk etme kararı aldı. İkilinin ülkeyi terk etme kararı almasından sonra Alman basını hükümeti eleştirdi. 

Kovid-19 aşısı geliştiren BioNTech şirketinin sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'dan taşınıyor. Bild gazetesi, iki ismin şirketin üretim ve AR-GE projeleri için Almanya'dan gittiğini belirterek Alman hükümetini eleştirdi.

UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ NEDEN ALMANYA'YI TERK EDİYOR?

Kovid-19 salgınına karşı mRNA bazlı aşı geliştiren, Pfizer ile iş birliği yapan BioNtech'in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Almanya'nın gündemine oturdu.

Almanya'nın Bild gazetesinde yer alan haberde, Almanya'nın yeni yetenekleri ve yükselen markaları ülkede tutmakta zorlandığını yazarken, 'Kovid-19 kahramanları bile ülkeyi terk ediyor' başlığıyla Berlin yönetimini eleştirdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Türk bilim insanlarının kanser araştırmaları için operasyonlarını Mainz'dan İngiltere'ye taşıma kararı almasına dikkat çekildi. Haberde, "Eskiden 'Made in Germany' bir kalite işaretiydi fakat bu artık değişti ve giderek daha çok şirket fabrikalarını ve araştırmalarını yurt dışında yapıyor. Ya da tamamen gidiyor. Son örnek Alman Covid-19 devi BioNTech" denildi.

BioNTech'in Alman bürokrasisi sebebiyle ülkeden ayrıldığına dikkat çekilirken, gazeteye konuşan 55 yaşındaki Özlem Türeci, "Almanya'daki siyasetçiler geçici çalışma şartları konusunda nihai karar vermeli" dedi.


 

Yorumlar