Ufuk Bayraktar'a taciz ve şiddet suçlaması

Ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar'ın başrolünde oynadığı filmin çekimleri esnasında iki çalışana fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Ufuk Bayraktar'a taciz ve şiddet suçlaması

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Ufuk Bayraktar, taciz ve fiziksel şiddetle suçlanıyor. Türkiye'nin "Ramiz Dayı" karakteriyle tanıdığı Ufuk Bayraktar’ın, başrolünü üstlendiği sinema filminin setinde çalışan makyöz ve kuaför’e sözlü ve fiziksel taciz uyguladığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yayımlayan Sinema TV Sendikası olayın takipçisi olduklarını duyurdu:

“Yönetmenliğini Uğur Bayraktar’ın, başrolünü ise kardeşi Ufuk Bayraktar’ın üstlendiği ‘Dayı’ isimli sinema filmi setinde kabul edilemez olaylar yaşanmıştır. Çekimleri Adana’da devam etmekte olan sette makyöz Alev Ünal Nayır ve kuaför Metin Tektaş, oyuncu Ufuk Bayraktar tarafından fiziksel ve sözlü tacize uğramış, tehdit edilmiştir.

Hukuki işlemlerin başlatılmış olduğu sürecin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımız Alev Ünal Nayır ve Metin Tektaş’ın yanında durduğumuzu kamuoyuna birdiririz.

Setlerde yaşanan taciz ve mobbing olaylarını kınıyor,tüm sektör bileşenlerini dayanışmaya çağırıyoruz!” 

UFUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Ufuk Bayraktar 12 Eylül 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Liseyi Gürsoy Koleji'nde okuduktan sonra üniversiteye gitmeme kararı aldı ve babası Cevahir Bayraktar'ın Cihangir'de işlettiği Firuzağa Kahvesi'nde çalışmaya başladı. Burada Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildi ve yönetmenin Bekleme Odası ile Kader adlı filmlerinde rol aldı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler, Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Cemal Şan'ın Ali'nin Sekiz Günü ve Feo Aladağ'ın Ayrılık adlı filmlerinde rol aldı.

atv'de yayılanan Ezel dizisinde Tuncel Kurtiz'in oynadığı "Ramiz Dayı" karakterinin gençliğini canlandırdı. Milat dizisinde ise onun çocukluğunu, genç oyuncu Hira Mert Yüce canlandırdı.

Merve Bayraktar ile evlidir ve Efe Cevahir adında bir oğlu vardır.

2018 yılında, 11 yıl önce baba yadigarı olan ruhsatsız silahla bir kavgaya karıştığı için uzun süren bir davadan sonra 6 aylık hapis cezası aldı.

Yorumlar