Üçünü aynı masada görenler şaşırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ı aynı masada görenler şaşırdı.

Google Haberlere Abone ol
Üçünü aynı masada görenler şaşırdı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların yankıları devam ederken iki ülke lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu masada bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çekya'nın başkenti Prag'a yapacağı ziyarette Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Paşinyan'la bir görüşme gerçekleştirdi. Bu özel anlar ise kameralara yansıdı.

Paşinyan parlamento konuşmasında Türkiye ile Prag'da görüşmesine ilişkin konuşmuştu, Paşinyan ''Türkiye Cumhurbaşkanı ile de bir görüşme planlanıyor. Bunun olasılığı ile ilgili daha önce bildirmiştik" açıklamalarında bulunurken Erdoğan da, Prag'da Paşinyan ile görüşme ihtimalinin olduğunu dile getirmişti.

Bugün zirvede Paşinyan, Aliyev, AB Komisyonu Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron dörtlü toplantı gerçekleştirecek. Paşinyan bu zirve için parlamento konuşmasında ''Esasen genel barış gündemi tartışmasına uyan ana toplantılar olacak" açıklamalarını yapmıştı.


 

Yorumlar