Ücretli öğretmenlerin durumu netleşti, 80 bin öğretmeni ilgilendiriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, durumları belirsiz olan ücretli öğretmenlerle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Buna göre 80 bin ücretli öğretmen, okulların uzaktan eğitime girdiği dönemlerde de ücretlerini aynı şekilde almaya devam edecekler.

Google Haberlere Abone ol
Ücretli öğretmenler günlerdir bekliyordu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklamada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. 

Bakan Selçuk, konuya ilişkin açıklamasında, "Uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren ücretli öğretmenlere ödeme yapılacak. Uzaktan eğitimi sıradan bir iş ve işlem olarak planlıyoruz. Çin'den sonra uzaktan eğitim konusunda en başarılı ikinci ülkeyiz." dedi.

TÜRKİYE'DE 80 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VAR

Ücretli öğretmenlere yönelik kararın açıklanmasından sonra gözler Türkiye'de görev yapan ücretli öğretmen sayısına çevirdi. Ülke genelinde 2020 yılı itibariyle 80 binden fazla ücretli öğretmen bulunuyor. Geçen yıl bu sayı 74 ilde 83 bin 783 olarak hesaplanmıştı. 

İstanbul 20 bin 902 ile en yüksek ücretli öğretmen sayısına sahip il oldu. İstanbul'u, 4 bin 10 ücretli öğretmenle Ankara, 3 bin 644 ücretli öğretmenle Bursa, 3 bin 281 ücretli öğretmenle Şanlıurfa izledi. Verileri gelen 80 ildeki ücretli öğretmenlerin 37 bin 208'inin eğitim fakültesi mezunu, 33 bin 280'inin lisans mezunu, 8 bin 268'inin de ön lisans mezunu olduğu tespit edildi.

Zihinsel-görme-işitme engelliler sınıf öğretmenliğinde ön lisans mezunu ücretli öğretmenlerin sayısı 2 bin 261, branş öğretmenliğinde ise 3 bin 400.

Sınıf öğretmeni olarak görev yapan ön lisans mezunu ücretli öğretmenlerin sayısının ise 263.


SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN MUHTAR

 

Yorumlar