Üç şehirde 65 yaş üstüne kısıtlama getirildi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ikisi büyükşehir olmak üzere 3 şehirde 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Üç şehirde 65 yaş üstüne kısıtlama getirildi

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi kış günlerinin yaklaşmasıyla birlikte daha da sertleşmeye başladı. Hükümetin aldığı kararlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeler kapsamında bazı valilikler yeni kararlar alıyor. Şu ana kadar ikisi büyükşehir olmak üzere 3 şehirde 65 yaş üstü vatandaşa sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 

İşte 7 Kasım Cumartesi günü itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması getiren şehirlerimiz: 

BOLU'DO TOPLU ULAŞIMI KULLANMA KISITLAMASI

Bolu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımı kullanma saatlerine kısıtlama getirildi

Valilikten yapılan açıklamada, 4 Kasım'da Vali Ahmet Ümit başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun yeni kararlar aldığı belirtildi.

Açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların temel ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilmeleri amacıyla şehir içi toplu taşıma araçlarına yolcu yoğunluğunun en az olduğu 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 saatlerinde binebilmesine izin verilmesine karar verildiği aktarılarak, "Şehir içi toplu ulaşım araçlarında maske kullanımı kontrolünün de belediyelerce titizlikle yapılmasının devamına karar verildi." ifadesine yer verildi.

ESKİŞEHİR'DE BELLİ SAATLERDE DIŞARI ÇIKMA YASAĞI

Eskişehir'de, corona virüsü tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara her gün 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, corona virüsü önlemleri kapsamında bir dizi yeni kararlar aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00 – 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek, bu saatler dışında kalan saatlerde ikametlerinden dışarı çıkmaları ise yasaklandı.

İl Hıfzısshha kurulu tarafından corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla şu kararlar alındı:

* Eskişehir’de yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların her gün 10.00 – 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde ikametlerinden dışarı çıkmaları yasaklandı.

* Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşların;

– Kamu görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin,

-İşletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin muaf tutulmasına karar verildi.

Kısıtlama getiren bir diğer şehrimizi ise Bursa oldu.

 

Yorumlar