Twitter PKK'lı Mazlum Kobani'nin hesabını Türkiye'de erişime kapattı

ABD Başkanı Trump'ın 80 milyon takipçisi olan hesabını kapatan Twitter, daha önce mavi tık vererek onaylı hesap yaptığı PKK-YPG terörist başı Mazlum Kobani'nin hesabını gelen tepkiler üzerine Türkiye'de erişime kapattı. Oysa Twitter, Trump'ın hesabını sadece ABD'de değil bütün dünyada engellemişti

Google Haberlere Abone ol
Trump'a tam engel, PKK'ya sadece kısıtlama

ABD'de her iki kişiden birinin oyunu alan devlet başkanı Donald Trump'ın 80 milyon kişi tarafından takip edilen hesabını kapatan Twitter, yaptığı hatayı telafi etmek için ilginç hamleler atmaya başladı; ancak bu kez de iki yüzlülüğünü tescilledi. Trump'ın hesabını bütün dünyada kapatan Twitter; terör örgütü liderlerinden Mazlum Kobani'ye mavi tikli yani onaylı hesap vermişti.

Gelen tepkiler üzerine ise hesabı Türkiye'de askıya aldı. Ancak Trump'ın bütün dünyada engelleyen Twitter'ın Kobani'yi sadece Türkiye'de engellemesi iki yüzlülük olarak değerlendirildi. 

Sosyal medya sitesi, 196 ülkede kırmızı bültenle aranan terörist Mazlum Kobani'ye (terör örgütü PKK/YPG elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin) onaylı hesap (mavi tık) vermişti.

Terörist Mazlum'un hesabında "Suriye Demokratik Güçleri Başkomutanı resmi hesabı" ifadesi yer alıyordu.

İlk paylaşımını 23 Ekim'de yapan teröristin takip ettiği isimler arasında Nikki Haley, Emmanuel Macron, Trump, Lindsey Graham gibi isimler yer alıyordu.

 

 

Yorumlar