Elon Musk'tan son dakika açıklaması: Twitter mavi tik ücretli olacak

Twitter mavi tik işaretinin aylık 19,90 dolar bedelle ücretli olacağı iddia ediliyordu; bugün Musk tarafından yapılan açıklamada iddia kısmen doğrulandı. Aylık 8 dolara mavi tik ücretli hale geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk açıkladı, mavi tikten para alınacak

Elon Musk, Twitter'da mavi tik sahibi olanların aylık bir ücret ödemek zorunda olduğunu açıkladı.

Twitter mavi tik işaretinin mevcut ücretli pakete dahil edilerek fiyatının da 19,90 dolara çıkarılacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili söylenti şeklindeki haber giderek yayılırken, Elon Musk'tan beklenen açıklama ise bugün geldi.

The Verge'in haberine göre, Elon Musk, Twitter'ın ana sayfasını değiştirmenin yanı sıra, yakında mavi tik onay işareti için de kullanıcılardan ayda 19,99 dolar ücret almaya başlayacağı iddia edilmişti.

Önerilen plan kapsamında Twitter, doğrulamayı premium abonelik hizmeti Twitter Blue'nun temel özelliklerinden biri yapacaktı.

Mevcut Twitter Blue aboneleri, düzenleme düğmesi, özel okuyucu modu, yer imleri ve daha fazlası gibi özellikler için ayda 4,99 dolar ödüyordu.

Abonelik fiyatının 19.99 dolara çıkmasına ek olarak, mavi tik sahibi mevcut kullanıcılara Twitter Blue abonesi olmaları için 90 gün süre verileceği ve buna uyulmadığı takdirde kullanıcıların mavi tiklerini kaybedeceği söyleniyordu.

AÇIKLAMA GELDİ

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, satın aldığı Twitter'ın, mavi tike sahip onaylı hesaplarından aylık 8 dolar ücret alınacağını bildirdi.

Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Twitter'ın mavi onay işareti olan veya olmayanlar için mevcut lordlar/köylüler sistemi saçmalık. Bu işaret ayda 8 dolar." ifadesini kullandı.

Söz konusu rakamın ülkeden ülkeye değişebileceğini belirten Musk, ayda 8 dolar ödeyen kişilerin, birçok alanda platformda öne çıkacağını, daha uzun video ve ses paylaşabileceğini ve yarı oranda reklam göreceğini aktardı.

Musk, "Bu yöntemle içerik üreticilerini ödüllendirmesi için Twitter'a bir gelir kapısı açılacak." ifadesine yer verdi.

MUSK'TAN 'VINE' ÇIKIŞI

Vine 2012 yılında kurulmuş ve aynı yıl içinde Twitter tarafından satın alınmıştı. 6 saniyelik kısa videolar çekilebilmesiyle ünlenen Vine, 2015 yılında 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulama, 2016 yılında ise Snapchat ve Instagram ile olan rekabette zayıf kaldığı için Twitter tarafından kapatılmıştı.

Musk, attığı tweet ile "Vine'ı geri getireyim mi?" diye sorduğu bir anket başlattı. Şu ana kadar 1.526.000 oy kullanılan ankette, kullanıcıların yüzde 70,7'si Evet oyu verdi.

Yorumlar