TV5 kimin, TV5 kanalının sahibi kimdir?

TV5 kimin sorusu FETÖ firarisi Hakan Şükür'ün ekrana çıkarıldıktan sonra bir de örgüt üyeleri için af talebinde bulunulması sonrasında gündeme gelen bir soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
TV5 kimin, TV5 kanalının sahibi kimdir?

TV5 kimin kanalı, TV5'in sahibi kimdir, nerelidir, kim tarafından kuruldu soruları bu aralar merakla soruluyor. Çünkü, kanalda yayınlanan bir programda FETÖ firarisi Hakan Şükür konuk edildi, akabinde ise örgüt üyeleri için af talebinde bulunuldu. Öte yandan sunucunun program sonrasında "Sarayda oturanlar suçsuzu suçlu gösterir" şeklinde açıklamaları da yine tepkilere neden olan bir başka detaydı. Peki, TV5 kimin, TV5 kanalının sahibi kimdir?

TV5 KİMİN, SAHİBİ KİMDİR, KİM KURDU?

TV5 kanalı Necmettin Erbakan tarafından 2005 yılında kuruldu. Erbakan'ın sağlığından itibaren Saadet Partisinin yayın organı olarak kullanıldı.

Kanal hala Saadet Partisinin bir yayın organı olarak hayatına devam ediyor. 

TV5, 2004 tarihinde Necmettin Erbakan’ın Bayrak TV’yi satın almasıyla kurduğu bir televizyon kanalıdır.

Necmettin Erbakan kanalın ismini TV5 olarak değiştirmiştir. TV5, uydudan, D-Smart ve internet üzerinden yayın yapmaktadır.

Ülke Bayrağı türkiye markaları nelerdir

Kuruluş Tarihi 2 Şubat 2004 (İlk Açılış)

Mayıs 2005 (2. Açılış)

Kurucu Necmettin Erbakan

Alan/Sektör TV Kanalı

2004 yılında Necmettin Erbakan tarafından kurulan ve Anadolu Radyo ve Görüntü Hizmetleri A.Ş. bünyesinde olan TV5 bir Türk TV kanalıdır.

MEHMET ALİ KAYACI KİMDİR?

Mehmet Ali Kayacı, TV5 kanalının genel yayın yönetmenidir. Hakan Şükür'ü konuk ettikten sonra FETÖ'ye af talebinde bulunan isimdir.

TV5, Anadolu İletişim Hiz. A.Ş. bünyesindeki televizyon kanalıdır. Genel Yayın Yönetmenliği görevini Mustafa Yılmaz üstlenirken, Genel Müdür görevini Yılmaz Bayat, Genel Yayın Koordinatörü görevini ise Mehmet Ali Kayacı üstlenmektedir.

Kayacı son olarak Hakan Şükür'ü kanala misafir ederek skandala imza atmış ve tepki toplamıştı. Bunun üzerine TV5 hakkında RTÜK tarafından inceleme başlatılmıştı. 

SUNUCU KOVULDU İDDİASI

Öte yandan iktidara yakınlığıyla bilinen kanallar ve haber siteleri, firari Hakan Şükür'ü yayına çıkardığı için TV5'i, Saadet Partisi'ni ve Mehmet Ali Kayacı'ya tepki gösteren içerikler yayınladı. Yapılan haberlerde Hakan Şükür'e 'methiyeler dizildiği' belirtildi. Yeniçağ'ın haberine göre, program sunucusu Mehmet Ali Kayacı işten kovuldu.

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) TV5 kanalına eski AK Parti milletvekili Hakan Şükür’ü yayına çıkardığı gerekçesiyle inceleme başlattığını duyurdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından incelemeyi şu ifadelerle duyurdu:

"Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV 5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar