Tuzla'daki kimyasal maddenin ismi belirlendi, soruşturma başlatıldı

İstanbul Tuzla'da dün akşam paniğe neden olan kokuyla ilgili savcılık soruşturma başlatırken, İBB de AKOM'da kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Öte yandan yayılan kimyasal maddenin türü de belinlendi.

Google Haberlere Abone ol
Tuzla'daki kimyasal maddenin ismi belirlendi, soruşturma başlatıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi

İsbtanbul'un Tuzla ilçesinde dün akşam paniğe neden olan, birçok kişinin hastaneye kaldırılamasıyla sonuçlanan kokuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

KİMYASALIN TÜRÜ BELİRLENDİ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yaptığı incelemede Tuzla'da kokuya neden olan maddelerin, metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene olduğunu tespit etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dün Tuzla'daki bazı mahalleleri etkileyen yoğun kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı kesinlik kazandı. İSKİ'nin yaptığı laboratuvar incelemesi sonuncu maddelerin metal ve tekstil sektöründe kullanılan Tetrachior cezhene ve Tricholoro ethene maddesi olduğu belirlendi."

İBB KRİZ MASASI KURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tuzla'da kimyasal atıktan yayılan kokuya ilişkin, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) kriz masası oluşturulduğunu bildirdi. İBB'den yapılan açıklamaya göre, dün Tuzla'da bazı mahalleleri etkileyen yoğun koku şikayetleri gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD, İl Çevre Müdürlüğü ve İSKİ bölgede araştırmalarını sürdürüyor.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kokunun kaynağının tespiti için, İSKİ, itfaiye, AFAD, İBB ve İl Çevre müdürlüğü, İSTAÇ, Sağlık Müdürlüğü, AKOM'da kriz masası oluşturdu. Gece itfaiye, İGDAŞ ve AFAD ekipleri hava ölçümleri yapıtı. Söz konusu kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edildi. Kolektörlerden alınan numunelerin İSKİ laboratuvarlarında analiz çalışmaları devam ediyor."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar