TÜSİAD Heyeti Londra'da temaslarda bulundu

- Londra'da siyaset, iş dünyası ve uluslararası medya temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen TÜSİAD Heyeti, Brexit sonrası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği ve Gümrük Birliği anlaşmasının derinleştirilmesi konularını ele aldı

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD Heyeti Londra'da temaslarda bulundu

İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski başkanlığındaki heyet, Londra'da siyaset, iş dünyası ve uluslararası medya temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Kaslowski başkanlığındaki heyet, TÜSİAD'ın muadil kuruluşu ve Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu üyesi olan CBI Başkanı Paul Drechsler ve Üst Yöneticisi Carolyn Fairbain ile toplantı gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yaşanan sorun ve fırsatların ele alındığı toplantıda, İngiltere'nin AB üyeliği dışında bir statüyle AB'ye bağlanması durumunda Türkiye ile ilişkilerin olası kurumsal ve ekonomik yapısı masaya yatırıldı.

TÜSİAD heyeti, Birleşik Krallık Parlamentosu AB'den Çıkış Komitesi Başkanı Hilary Benn, yeni seçilen Lord Mayor Charles Bowman, önde gelen düşünce kuruluşu Chatham House uzmanları ve The Economist dergisi ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Heyet ayrıca, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Asya ve Doğu Avrupa Direktörü Dr. John Kennedy'yi ziyaret etti.

Institute of Directors'un ev sahipliğinde Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı temsilcileri ile Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma süreci ve Brexit sonrası Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri üzerine bir yuvarlak masa toplantısı yapıldı.

İki günlük ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma sürecinin ekonomik ve ticari ilişkilere etkisi, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği ve Gümrük Birliği anlaşmasının derinleştirilmesi konuları ele alındı.

Yorumlar