TUS başvuru işlemleri başladı

Tıpta Uzmanlık Sınavları başvuru kılavuzu yayımlanırken, başvuru işlemleri için ekran da açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TUS başvuruları başladı

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) için başvuru süreci, adayların merakla beklediği bir gelişmeyle başladı. ÖSYM, sınav başvurularını resmi internet sitesi üzerinden kabul etmeye başladı. Adaylar, ÖSYM'nin yayımladığı başvuru kılavuzundaki bilgiler ışığında başvurularını tamamlayabilecekler.

NASIL BAŞVURULUR?

2024-TUS 1. Dönem başvuruları, 31 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, 31 Ocak 2024 tarihinden itibaren ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, ayrıca ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvurularını yapabilecekler.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024-TUS Temel Tıp Bilimleri ile Klinik Tıp Bilimleri sınavları için belirlenen başvuru ücreti 950 TL olarak açıklandı. Adayların başvurularını tamamlamak için bu ücreti belirtilen süre içinde yatırmaları gerekmektedir.

SINAV VE SONUÇ AÇIKLAMA TARİHLERİ

TUS'un 2024 yılındaki ilk oturumu, 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 17 Nisan 2024 tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

TUS BAŞVURU KILAVUZU

TUS BAŞVURU EKRANI

Yorumlar