TÜRKTOB: Darbeciler'in en ağır şekilde hesap vermelerini bekliyoruz

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Gençer: "Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek görmüyoruz, ordu içinde çöreklenmiş ihanet şebekesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde en ağır hesabı vermesini bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TÜRKTOB: Darbeciler'in en ağır şekilde hesap vermelerini bekliyoruz
Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, ülke için demokrasi dışında bir seçenek görmediklerini, ordu içinde çöreklenmiş ihanet şebekesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde en ağır hesabı vermesini beklediklerini bildirdi.
Gençer, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başlattığı darbe girişimine maruz kaldığını hatırlatarak, hiçbir darbenin, kalkışmanın asla meşruiyeti olmadığını vurguladı.

Demokrasi ve millet düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerin ve siyasetçilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlılığın, en büyük takdiri hak ettiğini belirten Gençer, ülkenin bütün kurumlarının, sivil toplumun, basın kuruluşlarının, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Gençer, darbecilerin saldırılarına büyük bir cesaretle direnen TBMM ile gurur duyduklarını belirterek, "Demokrasi̇den, mi̇lli̇ i̇radeden vazgeçmemi̇z mümkün deği̇ldi̇r. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, darbe heveslileri karşısındaki dimdik duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. Bu darbe girişimi karşısında çok güçlü bir duruş sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına teşekkür ediyoruz. En çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tohumculuk sektörü olarak gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idareyi kesinlikle istemediklerine dikkati çeken Gençer, ülke için demokrasi dışında bir seçenek görmediklerini, ordu içinde çöreklenmiş ihanet şebekesinin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde en ağır hesabı vermesini beklediklerini bildirdi. Türkiye'nin bu süreçten, demokrasi, birlik ve beraberliğini güçlendirerek çıktığına işaret eden Gençer, demokrasi konusunda toplumda sağlanan büyük mutabakatın değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.
 

Yorumlar