TURKrating’den Akfen Holding'e en yüksek not

İSTANBUL (AA) - Akfen Holding, İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (TURKrating) tarafından ilk kez reel sektörde bir firmaya verdiği en yüksek...

Google Haberlere Abone ol
TURKrating’den Akfen Holding'e en yüksek not

İSTANBUL (AA) - Akfen Holding, İstanbul Uluslararası Derecelendirme Hizmetleri AŞ (TURKrating) tarafından ilk kez reel sektörde bir firmaya verdiği en yüksek not olan TR AAA notunun sahibi oldu.

Holdingden yapılan açıklamaya göre TURKrating, Akfen Holding'in uzun vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu TR AAA, kısa vadeli ulusal kredi derecelendirme notunu TR A1, görünümü ise durağan olarak belirledi.

Yapılan derecelendirmede, güçlü finansallara sahip bir portföyün varlığı, güçlü özkaynak yapısı, güçlü ortaklıklar, güçlü kurumsal yönetim standartları, uzun yıllardır grup bünyesinde çalışan yönetici kadronun sürekliliği sağlamış olması ve şirketin faaliyet gösterdiği sektörlerin büyüme potansiyeli Akfen Holding'in sahip olduğu güçlü yönler olarak vurgulanırken, yüksek FAVÖK (faiz, amortisman, vergi öncesi kar) yaratma kabiliyeti, önemli miktarlarda temettü sağlayan şirketlerden oluşan portföyü ve istikrarlı büyümesinin de holdingin kredi notunun belirleyici unsurları olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Kadri Samsunlu, TURKrating kriterlerine göre Akfen Holding'in reel sektördeki ulusal kredi derecelendirme notunun TR AAA olarak belirlenmesinin kendilerine duyulan güveni bir kez daha pekiştirdiğini bildirdi.

Böylece organik ve inorganik olarak sürekli büyümekte olan şirketlerinin sağlam finansal yapısı, güçlü özkaynak ve nakit akımları yaratma potansiyelinin TURKrating tarafından da teyit edilmiş olduğunu aktaran Samsunlu, Akfen Holding bünyesindeki çoğu şirketlerini yabancı ortaklarıyla birlikte işlettiklerini dile getirdi.

Samsunlu, böylece Groupe Aeroports de Paris (ADP), PSA International, Souter Investment LLP, Kardan N.V., Accor SA, Tepe İnşaat Sanayi AŞ, EBRD ve IFC gibi her biri kendi sektöründe başarılı ve kredibilitesi yüksek ulusal ve uluslararası yatırımcılarla kurmuş oldukları başarılı ortaklıklar ve faaliyet gösterdikleri sektörlerin büyüme potansiyelinin de güçlü yönleri olarak teyit edildiğini ifade etti.

Akfen Holding'in bağlı ortaklıkları ve iştirakleri vasıtasıyla hava limanları yönetimi ve operasyonları, inşaat, deniz limanı işletmeciliği, deniz ulaşımı, su dağıtım ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Samsunlu, şunları da kaydetti:

"Sahip olduğumuz bir iş modeli var. Gelecek vadeden sektörlere yatırım yapıyoruz. Portföyümüzde bulunan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), TAV Hava limanları temettü verimliliği oldukça yüksek şirketler olarak öne çıkıyor. Ayrıca bağlı ortaklığımız Akfen Yenilenebilir Enerji optimal sermaye yapısına ulaşmış, güçlü nakit akımı yaratabilen ve yaratma potansiyeli olan bir varlığımız olarak faaliyetlerine devam ediyor. Orta ve uzun vadede gelirlerimizin artması, beraberinde yeni istihdam olanaklarının oluşturulması ve ülkemiz ekonomisi için yeni değerler yaratılması grup şirketlerimiz için öncelik olmaya devam edecektir."


Yorumlar