Türkiye'ye Alman turist akını yaşanacak

Almanya'dan Türkiye'ye önümüzdeki yıl turist akını yaşanacak. Erken rezervasyonlarda Almanya şimdiden ilk sırada yer alıyor. Normal şartlarda her yıl Ruslar ve Ukraynalılar ilk sırayı alırdı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye Alman turist akını yaşanacak

Türkiye'nin gelecek yıl programlarında Alman turistlerin en fazla erken rezervasyon tercih ettiği ülkeler arasına yeniden girdiği bildirildi.

Almanya'nın önde gelen turizm şirketi TUI, 2022 yaz programının sunumunu yaptı. Sunumu gerçekleştiren TUI Almanya Müdürü Stefan Baumert, gelecek yıl turizmin neredeyse 2019 seviyesinde dengeleneceği konusunda iyimser olduklarını belirterek, “Normalliğin geri döndüğü bir seyahat yazını yaşayacağız." ifadesini kullandı.

Alman turistlerin, 2022 için en fazla Balear Adaları, Yunanistan ve Türkiye gibi turizmde önemli destinasyonlara erken rezervasyon yaptırdıklarını bildiren Baumert, insanların özel anları yeniden yaşamak için "can attıklarını" ve turizm sektörünün bundan faydalandığını belirterek, “İnsanlar tatillerinde yüzde 25 daha fazla harcamaya hazır.” değerlendirmesinde bulundu.

TURİZM SEKTÖRÜNDE SEVİNDİREN BİR DİĞER GELİŞME

2021 yılı Ekim ayında yabancı ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99.25 oranında bir artış göstererek 3 milyon 471 bin 540 oldu.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü'nden elde ettiği geçici verilere göre, 2021 yılı Ekim ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99.25 oranında bir artış göstererek 3 milyon 471 bin 540 oldu. Ekim ayında ülkemize gelen 3 milyon 471 bin 540 yabancı ziyaretçinin yüzde 0.29’u günübirlikçi oldu.
 
2021 yılı Ocak-Ekim döneminde ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87.98 artış göstererek 21 milyon 55 bin 764 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde yabancı ziyaretçilerin yüzde 0.36’sı günübirlikçi oldu.
 
Ekim ayında en çok ziyareti yüzde 26.1 payla Rus vatandaşları yaparken Alman vatandaşlarının payı yüzde 13.7 oldu.
 
Yılın ilk 10 ayında 21.1 milyon yabancı Türkiye'ye giriş yaptı.


 

Yorumlar