Türkiye'nin Sana Büyükelçisi, güven mektubunu sundu

- Sana Büyükelçisi Eler, Cumhurbaşkanı Hadi'ye güven mektubunu sundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Sana Büyükelçisi, güven mektubunu sundu

SANA (AA) - Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Levent Eler'in, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye güven mektubunu sunduğu bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Türkiye'nin yeni Sana Büyükelçi Eler gerçekleştirilen görüşmede, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Hadi'ye sundu.

Türkiye ve Yemen arasındaki ilişkinin derinliğine ve iki ülkeyi ve halklarını birbirine bağlayan tarihi bağlara işaret eden Cumhurbaşkanı Hadi, Eler'in görevini yerine getirmesi konusunda kendisini destekleyeceğini söyledi.

Hadi, modern Türkiye'nin farklı alanlarda ortaya koyduğu gelişme ve büyümeye değinerek, Türkiye'nin Yemen'deki anayasal meşruiyeti destekleyici tavrı karşısında duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Hadi, geçen nisan ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ışığında, iki ülke arasındaki işbirliğine ilişkin uygulamaların hızlandırılmasını temenni ettiğini kaydetti.

Büyükelçi Eler ise iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişmiş ve seçkin olduğunu, bunun da Yemen-Türkiye işbirliği dosyalarıyla alakalı görevlerine faal ve olumlu bir etkisi olacağını belirtti.

Türkiye'nin hükümet ve halk bazında Yemen'deki anayasal meşruiyeti desteklediğine dikkati çeken Eler, söz konusu tutumun, Yemen'de güven ve istikrar ile halkın talep ettiği barış yeniden sağlanıncaya kadar uluslararası formlar ve topluluklar bağlamında devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar