Türkiye'nin Libya tezkeresinin ardından Hafter Türkiye'ye karşı seferberlik ilan etti

Meclis'in Libya'ya asker gönderilmesi tezkeresini onaylamasının ardından tutuşan darbeci General Halife Hafter, yaptığı açıklama ile Libya halkını Türkiye'ye karşı seferberliğe çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye karşı seferberlik ilan etti

Libya ile yapılan Güvenlik ve Askeri İşbriliği Mutabakat Muhtırası'nın ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Türkiye'den resmen talepte bulunması ile Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis gündemine geldi.

AK Parti, BBP ve MHP'nin evet, CHP, İP, HDP ve DP'nin hayır oylarına karşılık kabul edilen tezkere ile Libya'ya asker gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığı'na bir yıl süreyle tezkere verildi.

Tezkerenin onaylanmasının ardından Libya'daki tanınmış hükümete karşı darbe girişimi başlatan darbeci General Hafter'dan Türkiye'ye karşı küstah bir açıklama geldi. Kameraların karşısına geçen darbeci Hafter, 'kadın-erkek, sivil-asker tüm Libyalılara vatanlarını ve onurlarını savunmak için' Türkiye'ye karşı silahlanma çağrısı yaptı.

Hafter, "Türkiye'nin meydan okumasını kabul ediyoruz ve cihat ilan edip silahlanma çağrısı yapıyoruz" dedi. Hafter, meselenin artık Trablus'un 'İslamcı milislerden kurtarılması' olmaktan çıktığını ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan 'Libya'nın kontrolünü geri almaya çalışan bir sömürgeciye karşı' mücadeleye dönüştüğünü ifade etti.

TEZKERE KABUL EDİLDİ

Trablus'taki Fayez el Sarraj önderliğindeki hükümet, Türkiye'den asker yardımı talep etmişti. Meclis'te yapılan oylamada, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Yorumlar