Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu'nun Duhok temasları

- Başkonsolos Karaçay: "Elimizden geldiği kadar ikili ilişkilerin ekonomik alanda güçlendirilmesi için gayret göstereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu'nun Duhok temasları

DUHOK (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok Vilayeti Valisi Ferhat Etruşi ile bir araya geldi.

Başkonsolos Karaçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Ertuşi ile görüşmesinde Türkiye ile IKBY'yi ilgilendiren meselelerde görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Karaçay, "Vali Ferhat Artuşi ile muhtelif konuları ele aldık. Bu çerçevede gerek iş adamlarımızın sorunu, gerekse ikili ekonomik ilişkilerin nasıl daha da güçlendirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk." dedi.

Ziyareti kapsamında dün de Duhok Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Karaçay, "Elimizden geldiği kadar ikili ilişkilerin ekonomik alanda güçlendirilmesi için gayret göstereceğiz." ifadesini kullandı.

- "Her geçen gün ilişkiler ivme kazanıyor"

Duhok Valisi Etruşi ise ziyareti dolayısıyla Karaçay'a teşekkür ederek, "Ziyaret çerçevesinde ikili ticari ilişkiler, Türkiye ile Irak sınır geçişi ve IKBY-Türkiye ilişkileri ele alındı. Her geçen gün ilişkiler ivme kazanıyor. Bunun daha da gelişmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Etruşi, Türkiye ile ticari ilişkilerin gelişmesinin iki taraftaki halkın yararına olacağını belirtti.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Karaçay, dün de Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak bölgede faaliyet gösteren Türk şirketlerinin durumu hakkında yetkililerden bilgi almıştı.

Yorumlar