Türkiye'nin Elektrikli Araç Devriminde Yeni Dönemeç: Togg ve Artan İhtiyaçlar

Togg'un piyasaya çıkışı ile Türkiye'de elektrikli araç sayısının artması, şarj istasyonlarından uzman bakım personeline kadar yeni ihtiyaçları beraberinde getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
TOGG'un etkisiyle elektrikli araçlarda artış

Türkiye'nin otomobili Togg'un piyasaya sürülmesi, ülkedeki elektrikli araç sayısını hızla artırdı. AA muhabirinin raporuna göre, eylül sonu itibarıyla Türkiye'deki elektrikli araç sayısı 51 bin 219'a ulaştı. Bu artış, Togg'un etkisiyle daha da ivme kazandı.

ŞARJ İSTASYONU VE BAKIM-ONARIM HİZMETLERİNDE ARTAN İHTİYAÇ

Elektrikli araçların özellikleri, geleneksel araçlardan önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Bu durum, şarj istasyonlarından bakım ve onarım servislerine kadar yeni ihtiyaçları doğuruyor. Türkiye'de şarj noktası sayısının artması ve araçların bakımı, onarımı ve kaza sonrası müdahaleleri için uzman personel gereksinimi öne çıkıyor.

YOL HARİTASI VE SANAYİ GELİŞİMLERİ

12. Kalkınma Planı'nda belirtilen "Mobilite Araç ve Teknolojileri Yol Haritası"nın güncellenmesi hedefleniyor. Bu yol haritası, otomotiv sanayi tedarik zincirindeki yerli tedarik ve katma değeri artırmayı, batarya ve elektronik sistemler gibi alanlarda teknoloji gelişimini öngörüyor. Ayrıca, otomotiv yan sanayisi için özel ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması ve iş gücü niteliğinin artırılması planlanıyor.

"YETKİLİ SERVİS" ÖNEMİ VE EĞİTİM İHTİYACI

Sektörde uzman personel arayışı devam ediyor. Elektrikli araçlarda yaşanan arızalarda, kullanıcıların bilinçli hareket etmeleri ve yetkili servisleri tercih etmeleri gerektiği vurgulanıyor. Elektrikli araçların yazılım ve dijital temelli onarım ihtiyacına dikkat çeken uzmanlar, bu araçların daha modern ve gelişmiş koruma mekanizmalarına sahip olduğunu belirtiyor. Elektrikli araçların tamiri için ciddi eğitim almış kişilerin sayısının artırılması ve itfaiye ile ambulans ekiplerinin bu konuda özel eğitim alması gerekliliği öne çıkıyor.

Yorumlar