Türkiye'nin dört bir yanında yangın var

Türkiye'nin dört bir yanında ormanlık, çalılık ve bahçelerde yangınlar çıkıyor. Yangınların sabotaj mı yoksa yaz şartları nedeniyle mi çıktığı bilinmiyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yangın var - Sayfa 1

Aydın'ın Efeler ilçesinde zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

İmamköy mevkisinin üst kesimlerinde zeytin ve incir ağaçlarının olduğu arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin 4 helikopter, 1 uçak ve 16 arazözle çalışma yürüttüğü yangının rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına yayılmaması için çaba sarf ediliyor.

Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı da kentin 17 ilçesinden destek alarak söndürme çalışmalarına katıldı.

Havanın kararmasıyla yangına müdahale sadece karadan devam ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar da ekiplere destek veriyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yangın var - Sayfa 2

Zeytin ağaçları yanan 75 yaşındaki Zeliha Yıldız, AA muhabirine çok üzgün olduğunu belirterek, "Ben bu ağaçlara çok emek verdim. 50 senelik emeklerim gitti. Mahvoldum, yandım." dedi.

Yangın, bölgenin önemli geçim kaynaklarından incir ve zeytin ağaçlarının yer aldığı yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili oluyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yangın var - Sayfa 3

Manisa'nın Turgutlu ile Ahmetli ilçeleri arasındaki ormanlık alanda 3 gün önce çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.

Türkiye'nin dört bir yanında yangın var - Sayfa 4

Cuma günü 17.30 sıralarında Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangınla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, arazinin sarp, rüzgarın da kuvvetli olması nedeniyle müdahalenin zorlaştığı kaydedildi.

Söz konusu yangının bugün akşam saatlerinde kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Ahmetli ilçesi Hacıköseler Mahallesi Gürlevik Deresi mevkisinde 3 gün önce başlayan orman yangını 2 uçak, 13 helikopter, 67 arazöz, 8 dozer, 20 su ikmal aracı, 6 ilk müdahale aracı, 26 teknik eleman ve 255 işçi ile birlikte havadan ve karadan gerçekleştirilen müdahale sonucunda kontrol altına alınmıştır."

Soğutma işlemlerinin başladığı yangın bölgesindeki hasarın çalışmalar tamamlandıktan sonra belirleneceği öğrenildi.