"Türkiye'nin 2016'da yüzde 2,9 büyümesi oldukça olumlu"

- DEİK Başkanı Vardan: - "2016 yılında dünya genelinde küresel ticaretin daralması, ülkemizde ise yaşadığımız hain darbe girişimi dahil türlü terör olaylarının ülkemiz ekonomisine olumsuz etkilerine rağmen kişi başı milli gelirimizin 11 bin dolar düzeyinde tutunması ve yıl genelinde GSYH'nin yüzde 2,9 büyümesini oldukça olumlu bir gelişme olarak nitelendiriyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'nin 2016'da yüzde 2,9 büyümesi oldukça olumlu"

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "2016 yılında dünya genelinde küresel ticaretin daralması, ülkemizde ise yaşadığımız hain darbe girişimi dahil türlü terör olaylarının ülkemiz ekonomisine olumsuz etkilerine rağmen kişi başı milli gelirimizin 11 bin dolar düzeyinde tutunması ve yıl genelinde GSYH'nin yüzde 2,9 büyümesini oldukça olumlu bir gelişme olarak nitelendiriyorum." ifadesini kullandı.

Ömer Cihad Vardan, büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, ekonominin yılın son çeyreğinde beklentinin üzerinde büyümesini olumlu değerlendirdiklerini belirtti.

Vardan, şunları kaydetti:

"2016 yılında dünya genelinde küresel ticaretin daralması, ülkemizde ise yaşadığımız hain darbe girişimi dahil türlü terör olaylarının ülkemiz ekonomisine olumsuz etkilerine rağmen kişi başı milli gelirimizin 11 bin dolar düzeyinde tutunması ve yıl genelinde GSYH'nin yüzde 2,9 büyümesini oldukça olumlu bir gelişme olarak nitelendiriyorum. Hangi ülke bunca ağır şartlar altında büyümesini sürdürebilirdi? Hamdolsun, ülkemiz bunu başarmıştır.

Hiç şüphesiz bu, ülkemizin karşılaştığı sorunlara karşı, ekonomi yönetimimizin aldığı kararların büyüme rakamlarına olan olumlu etkisini bizlere gösteriyor. İtici güç işlevini üstlenen iç talep artışının ve son çeyrekte ivmelenmiş özel tüketim harcamalarının yanı sıra yatırımların da büyüme kaydetmiş olması bizim için ayrıca çok önemlidir."

Söz konusu rakamların içinde bulundukları ortam itibarıyla sevindirici olmakla beraber Türkiye'nin 2023-2053-2071 hedeflerine giden yolda olması gerekenin altında bulunduğunu vurgulayan Vardan, "Ülkemizdeki vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında vereceği karar ve bilhassa coğrafyamızda yaşanan belirsizliklerin ortadan kalktığı bir yılda daha yüksek ve arzuladığımız büyüme rakamları yakalayacağımıza olan inancımız tamdır." ifadesini kullandı.


Yorumlar