Türkiye'den Ekvator'daki depremzedelere yardım

- AFAD tarafından kamplarda kalanlar için derin dondurucu ve buzdolabının yanı sıra salgın hastalıkların önlenmesi amacıyla mobil tuvalet ve duş üniteleri gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Ekvator'daki depremzedelere yardım

ANKARA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Ekvator'da yaşanan deprem sonrası 48 kampa dağıtılan 60 derin dondurucunun yanı sıra çadır kentlere 20 buzdolabı ulaştırıldığı, salgın hastalıkların önlenmesi için de 39 mobil tuvalet ve 20 duş ünitesinin ülke yetkililerine teslim edildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan 7.8'lik depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Güney Amerika ülkesi Ekvator'a, Türkiye adına yardımların devam ettiği belirtildi.

Ekvator çizgisinin üzerinden geçtiği sıcak ülkede, yemeklerin bozulmaması için gereken dondurucu ve soğutucuların AFAD İnsani Yardım Ekibince sağlandığı ifade edilen açıklamada, kuruluşun Ekvator genelindeki 48 kampa dağıttığı 60 derin dondurucunun yanı sıra 20 buzdolabını daha çadır kentlere ulaştırdığı kaydedildi.

Açıklamada, salgın hastalıkların önlenmesi için 39 mobil tuvalet ve 20 duş ünitesinin Ekvatorlu yetkililere teslim edildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Nisan ayında Ekvator'da meydana gelen deprem sonrası AFAD İnsani Yardım Ekibi, ülkeye 5 etaplık yardım gerçekleştirdi. Dördüncü etapta 412 litrelik 20 buzdolabını Ekvatorlu depremzedelere ulaştıran ekip, beşinci etap insani yardımda 3 konteynerde bulunan 39 mobil tuvalet ve 20 duş ünitesini yetkililere teslim etti. Üniteler, depremzedelerin kaldığı çadır kentlere yerleştiriliyor. Ekvatoral ve tropikal iklimlerin görüldüğü ülkede özellikle kıyı kesimlerinde sıcaklığın yüksek olması nedeniyle gıdalar kısa sürede bozuluyor. Bu yüzden, Türkiye adına AFAD İnsani Yardım Ekibi'nin sağladığı dondurucu ve soğutucular, depremzedeler için büyük önem taşıyor."

Açıklamada, AFAD'ın yaptığı yardımların, soğutuculu su sebilleri, buzdolaplar, tuvalet ve duş üniteleri ile sürdürülmesinin planlandığı bildirildi.

Yorumlar