Türkiye'den aldığı SİHA'larla Rusya'ya hava attı

Ukrayna tarihinde ilk kez SİHA sahibi oldu. Türkiye'den aldığı Bayraktar TB2 SİHA'lar Ukrayna devlet televizyonunda tanıtılarak Ruslara gözdağı verildi.

Google Haberlere Abone ol

Rusya ile yaşadığı problemler nedeniyle bölünen Ukrayna, şimdi farklı ülkelerden aldığı silahlarla Ruslara karşı güçlenmeye çalışıyor. Ukrayna bu kapsamda Türkiye'den silahlı insansız hava aracı olan SİHA'lardan aldı. Ukrayna Hava Kuvvetleri envanterine giren Türk İHA'larının ilk uçuşunda, Rusya'ya mesaj verildi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçtiğimiz yıl Türkiye ile Ukrayna arasında, 6 Bayraktar TB2 İHA, 3 yer kontrol istasyonu sistem ve ekipmanlarını kapsayan sözleşme imzalanmıştı.

Çeşitli test ve eğitimlerin ardından Ukrayna, İHA'ların uçuşunu başlattı. Ukrayna devlet televizyonu ise Türk İHA'larının uçuşa başladığını Rusya'ya mesaj vererek duyurdu.

Yayınlanan görüntülerde, TB2'nin Suriye'de Rus Hava savunma sistemi Pantsir-S1'i radarı açıkken imha ettiği anlarda paylaşılarak "Senden korkmuyoruz Rusya" denildi.

Yorumlar