Türkiye'de koronavirüs vakası 6'ya yükseldi

Son Dakika: Umre'den dönen bir vatandaşta koronavirüs tespit edildi. Onunla birlikte koronavirüs vaka sayısı 6'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de koronavirüs vakası 6'ya yükseldi

Dünya genelinde koronavirüse en ciddi tedbirler alan ve virüse en son yakalanan ülkelerden biri olan Türkiye'de her şeye rağmen yine de virüs bulaşan insanlar ortaya çıkıyor.

En son Avrupa'dan dönen bir vatandaşın önce kendisi ardında ailesi koronavirüse yakalanmıştı. Beş kişilik ailenin dışında yeni bir vaka daha ortaya çıktı. Yeni vaka da yine yurt dışından gelen bir başka vatandaşta tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde Umre'den dönen bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

UMREDEN DÖNENLER ZİYARETÇİ KABUL ETMEMELİ

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, umreden dönen vatandaşların 14 gün kuralına uymaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez."

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM

Dünya genelinde 14 Mart 2020 saat 16.00 itibariyle koronavirüse yakalanan insan sayısı 149 bin 552 olarak kayıtlara geçerken; hayatını kaybeden insan sayısı ise 5 bin 604 olarak belirlendi. Şu ana kadar kurtarılan hasta sayısı ise 73 bin 716 oldu. Virüsün en çok etkilediği Çin'de ölüm sayısı 3 bin 189'a yükselirken, İtalya'da 1266 olarak kayıtlara geçti. 

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar