Türkiye'de koronavirüs ölümünün en az olduğu şehir | İşte sebebi

Koronavirüs salgını tüm ülkeye yayıldı. Bir şehirde ise ölüm oranı en az seviyelerde kaldı. İşte ölüm oranının en düşük olduğu şehir ve sebebi

Türkiye'de koronavirüs ölümünün en az olduğu şehir | İşte sebebi - Sayfa 1

Coronadan en az ölümün olduğu büyükşehir belli oldu. Salgından en az etkilenen şehir Mersin oldu. Peki koronavirüs salgınında ölüm oranı neden Mersin'de en düşük seviyede kaldı? İşte sebepleri

Türkiye'de koronavirüs ölümünün en az olduğu şehir | İşte sebebi - Sayfa 2

Corona virüs salgını başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'ye yayıldı. Büyükşehirler arasında Mersin vaka ve ölüm sayısının düşüklüğüyle öne çıkıyor. Şu ana kadar 30 vakadan birinin hayatını kaybettiği Mersin'deki durumun diğer büyükşehirlere göre iyi olması, vatandaşların "evde kal" çağrılarına uymasına bağlanıyor.

Türkiye'de koronavirüs ölümünün en az olduğu şehir | İşte sebebi - Sayfa 3

Büyükşehirler içinde en az corona virüs vakasına sahip il konumunda olan Mersin'de şu ana kadar bir kişi hayatını kaybetti. Kentteki vaka sayısı ise 30.

Türkiye'de koronavirüs ölümünün en az olduğu şehir | İşte sebebi - Sayfa 4

Covid-19 önlemleri kapsamında insanların zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaması isteniyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile Mersin'de sahiller tamamen boşalırken, polisler sürekli devriye atıyor.