Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası ilk hastanın çevresinden

Türkiye'de ikinci koronavirüs vakası tespit edildi. İkinci vaka da ilk vakanın çevresinden bir kişide bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İlk hastanın çevresinden bir kişide virüs bulundu

Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı ikiye yükseldi. İkinci vaka da ilk hastanın çevresinden bir kişide tespit edildi. Bu nedenle endişe edilecek bir durum olmadığı belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam sonuçlanan teste göre bir kişinin daha koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz." ifadelerini kullandı.

KANADA BAŞBAKANININ EŞİNDE VİRÜS ÇIKTI

Koronavirüs dünya genelinde büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Kendini karantinaya alan Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Kanada Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Sophie Gregoire Trudeau'nun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Sophie Trudeau'nun sağlık durumunun iyi olduğuna ve gerekli önlemleri aldığına işaret edilen açıklamada, "Başbakan Justin Trudeau'nun sağlığı gayet iyi ve hastalık belirtisi yok. 14 gün boyunca karantinada kalacak. Doktorların önerisi gereği şu aşamada herhangi bir belirti göstermediği başbakana bir test uygulanmayacak." ifadesine yer verildi.

 

İRAN'DA KORONAVİRÜSTEN ÖLENLER  TOPLU MEZARLARA DEFNEDİLİYOR

 

 

Yorumlar