Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yer

İngilizler Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yeri seçti. Tatile gidilebilecek ülke olarak Türkiye örnek verilirken Türkiye'nin en iyi plajlarını da listelediler. İşte, The Telgraph editörlerinin hazırladığı o liste...

Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yer - Sayfa 1

10- ÇIRALI
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı olan Çıralı, Akdeniz kıyısında masmavi denizi, temiz kumsalı, mis kokulu portakal ve limon bahçeleri arasında cennetten bir köşe... Deniz kaplumbağalarına, endemik bitki ve farklı hayvan türlerine ev sahipliği yapan Çıralı, adını Olimpos'taki Yanartaş'tan alıyor.

Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yer - Sayfa 2

The Times gazetesi, 6 aylık bir araştırmanın sonucunda Caretta caretta kaplumbağlarının yumurtalarını bıraktığı Dalyan’daki İztuzu Plajı’nı, ‘Avrupa’nın En İyi Açık Alanı’ ilan etmişti. Buraya geldiğinizde mutlaka göldeki labirent şeklindeki sazlıklar arasında tekne turu yapmalısınız.

Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yer - Sayfa 3

İncecik kumlara sahip plaj deniz kaplumbağalarının da yumurtlama alanı olarak koruma altında. Durmayan rüzgârıyla, rüzgâr sörfçülerinin de uğrak noktası.

Türkiye'de denize girilecek en iyi 10 yer - Sayfa 4

8- ÇEŞME
Türkiye’de yaz aylarının vazgeçilmezi, yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği Çeşme… Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgar sörfüne elverişli plajlarıyla ünlüdür. Denize girilecek en güzel yerlerse Ilıca Plajı, Ayayorgi Koyu, Teke Plajı ve Delikli Koy…