Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam'ın Süleymaniye temasları

- İnam, IKBY'ye bağlı Süleymaniye kentinde Goran ve KYB yöneticileri ile bir dizi temaslarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam'ın Süleymaniye temasları

SÜLEYMANİYE (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Süleymaniye kentinde bir dizi temaslarda bulundu.

İnam ve beraberindeki heyet, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Goran (Değişim) Hareketi başkanlığına seçilen Ömer Seyid Ali'ye tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Goran'ın Zergete Tepesi'nde bulunan genel merkezindeki görüşmede, Erbil Başkonsolosu İnam ve beraberindeki heyet, hareketin yeni lideri Ali tarafından kapıda karşılandı. Yaklaşık bir saat süren görüşme basına kapalı yapıldı.

İnam, daha sonra Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) genel merkezine geçerek, KYB 2'nci Genel Sekreteri Berhem Salih ve KYB Politbüro Üyesi Mele Bahtiyar ile bir araya geldi.

Başkonsolos İnam AA muhabirine yaptığı açıklamada, IKBY'deki "siyasi partilerle sürekli diyalog halinde olduklarını" söyledi.

İnam, şunları kaydetti:

''IKBY'de bulunan siyasi partiler ile sürekli iletişim ve diyalog halindeyiz. Bazı partilerin merkezlerinin Süleymaniye'de olması sebebiyle buraya da devamlı geliyoruz. Gerek son siyasi gelişmeleri ( bağımsızlık referandumu) muhatapları ile görüşmek ve ilk ağızdan görüşleri dinlemek, gerekse de Irak'taki son durumu istişare etmek amacıyla Süleymaniye'deyiz. Referandum meselesinde bilinen görüşlerimizi muhataplarımızla paylaştık. Tüm taraflar ile temas halindeyiz. Süreçte çekincelerin ve mutabakat görüşmelerinin devam edeceğini gözlemledik. Görüşmelerimizde yetkililer kendi pozisyonlarını çoğunlukla paylaştı.''

Öte yandan KYB'den yapılan yazılı açıklamada Başkonsolos İnam ile yapılan görüşmede IKBY, Irak ve bölgede meydana gelen son gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, IKBY ile Türkiye arasında varolan diyalog kanallarının sağlıklı olduğu bilgisi paylaşılırken bölgede meydana gelen ağır güvenlik ve siyasal durumun tüm bölge halkları için tehdit olduğu, bu krizlere karşı Türkiye ile ortak çalışmaların sürdürüleceği vurgulandı.

Erbil Başkonsolosu İnam'ın söz konusu temaslarına Türkiye'nin Süleymaniye Konsolosu Hakan Ertem de katıldı.



Yorumlar