Türkiye'ye yaptırım bekleyenlere Trump'dan soğuk duş

Türkiye'ye yaptırım bekleyen bazı çevrelere ABD Başkanı Trump'tan "hayal kırıklığı yaşatan" bir açıklama geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başbaşa yaptıkları görüşmenin akabinde Türkiye'ye hak verdiğini, tek sorumlunun Obama yönetimi olduğunu belirten Trump, son olarak yaptırım bekleyenlere soğuk duş yaşatan bir açıklama yaptı. Trump bir kez daha, "Türkiye'yi S-400 aldığı için suçlamıyorum" diyerek yaptırım yapılmayacağı sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye yaptırım bekleyenlere Trump'dan soğuk duş

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhuriyetçi senatörler arasında Beyaz Saray'da yapılan Türkiye konulu toplantının ardından gözler gelecek açıklamalara çevrilmişti. Türkiye'de bazı çevreler "yaptırımların kesin olduğu" imajını yaratarak "ne tür yaptırımlar geleceği merak ediliyor" şeklinde yorumlara başlamıştı. Ancak bu kesimi hayal kırıklığına uğratan açıklama ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump, Türkiye'yi Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için suçlamadığını söyledi. Açıklama aynı zamanda yaptırım yapılmayacağı anlamına da geliyor.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Trump, Türkiye'nin milyarlarca dolarlık 125 F-35 savaş uçağı sipariş ettiğini vurgulayarak, "Zor bir durum. Türkiye'yi S-400 alması konusunda suçlamıyorum çünkü (Eski Başkan Barack) Obama döneminde meydana gelen birçok durum ve problem mevcut. Felaket olan bu mesele Obama yönetimine dayanıyor. Durumu değerlendiriyoruz." dedi.

Öte yandan, Trump Türkiye'ye uygulanacağı belirtilen "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) yaptırımlarının zamanına ilişkin detay vermekten kaçındı.

Yorumlar