Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü açıldı

Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü Somali’nin başkenti Mogadişu’da açıldı. Genelkurmay Başkanı Akar'ın da katıldığı törende Somalili askerler, Türkçe şarkılar seslendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük askeri üssü açıldı

Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük en büyük askeri üssü olma özelliğine sahip olan Somali'nin Başkenti Somali'deki üssün açılışı bugün gerçekleştirildi. 

Açılışı Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ve Orgeneral Hulusi Akar tarafından gerçekleştirilen askeri üste 10 bin Somalili ve diğer Afrika ülkelerinden gelecek asker eğitim görecek. 

Hint Okyanusu kenarında yer alan askeri üste aynı anda 1 bin 500'den fazla askerin eğitim görmesi hedefleniyor. Eğitim alan askerler El Kaide'nin Afrika uzantısı olan terör örgütü Eş Şebab ile mücadele verecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, açılışa katılmak için dün Somali’nin başkenti Mogadişu’ya gitmişti. Somali Başbakanı Hasan Ali Kayre törende, “Bu askeri üs, gelişimin bir parçası. Bu amaca ulaşmak için Somalilerin birliğini savunan bir orduya sahibiz” dedi.

Askeri üsse 200 Türk askerinin konuşlandırılacağı belirtildi. Törende, Somali askerleri Türkçe yazdıkları şarkıyı seslendirdi. Türkiye’nin askeri üssün inşası için 50 milyon dolar harcadığı belirtiliyor.

Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti, Aden Adde Uluslararası Havalimanı’nda, Somali Genelkurmay Başkanı Ahmed Jimale Gedi, Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Olgan Baker ve diğer hükümet yetkilileri karşılamıştı.

Yorumlar