Türkiye'nin 'İdlib harekatı' Amerika'yı endişelendirdi!

Terör örgütü PYD'nin Akdeniz'e ulaşma hedefini yerle bir eden ve bölgeden teröristlerin temizlenmesi için ilk adım olan İdlib operasyonunun başlamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Çavuşoğlu ile telefonda görüştü. Görüşme talebinin ABD'den geldiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin 'İdlib harekatı' Amerika'yı endişelendirdi!

ABD, Ortadoğu'da Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmaya çalışıyor. Türkiye'nin tüm tepkilerine rağmen terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de ilerlemesine ve daha çok toprağı işgal etmesine yardım eden ABD Türkiye'nin İdlib operasyonuna başlamasının hemen ardından endişeye kapıldı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Akdeniz'e koridor açma hayalleri ABD'nin desteğine rağmen yerle bir oldu. Türkiye'nin Astana görüşmelerinin hemen sonrasında İdlib'e Özgür Suriye Ordusu ve Türk Askerini göndermesinin ardından terör örgütü PKK/YPG'nin silah sağlayıcısı ve koruyucusu konumunda bulunan ABD diplomatik kanallarla Türkiye'yle iletişime geçti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Tillerson ile telefonda görüştü. Görüşme talebinin ABD'li mevkidaşından geldiği öğrenildi..

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'e yönelik operasyona ilişkin "Amacımız çatışmaları tamamen önlemek. Siyasi süreci kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Sahadaki durumu istihbarat ve asker değerlendirecek" diye konuştu.

Yorumlar