Türkiye'den K. Irak'a bir yaptırım daha: Eğitimler iptal

Türkiye'nin Peşmerge'ye verdiği askeri eğitimler de referandum nedeniyle gerilen ilişkiler üzerine iptal edildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den K. Irak'a bir yaptırım daha: Eğitimler iptal

Sonhaberler | Haber Merkezi

Irak'ın kuzeyindeki tartışmalı referandumdan sonra gerilen ilişkiler kapsamında Ankara'nın attığı adımlara bir yenisi eklendi. TSK tarafından Peşmerge'ye verilen askeri eğitimler iptal edildi. Bugün de Irak'ın kuzeyindeki şehirlere yönelik bütün uçak seferleri iptal edildi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne uygulanan yaptırımlar konusunda açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "(IKBY'nin gayrimeşru referandumu) Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Ankara'daki temsilcisine, 'Türkiye'ye gelme' denildi ve şu anda Türkiye'ye gelmesi söz konusu değil. Peşmergeye dönük Türkiye'nin yaptığı eğitimler ve başka destekler vardı, bu desteklerin tamamı sona erdirildi. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bundan sonra Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi dahil Kuzey Irak'ta yaşayan insanlarla ilgili konular dahil hudut dahil bütün konular, yani vize konusu, hudut kapıları konusu, ulaşım konusu, bütün konularda Türkiye'nin muhatabının sadece Irak merkezi hükümeti olduğunu açıkladı. Bizim muhatabımız Irak Merkezi Hükümeti'dir." dedi. 

BÜTÜN UÇUŞLAR İPTAL

Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY), Süleymaniye ve Erbil’e gerçekleştirilen tarifeli uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Süleymaniye ve Erbil uçuşlarının durdurulduğu belirtildi. Açıklamada, “Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarında uluslararası hava trafiğini askıya alma kararı nedeniyle bu iki kent için planlanmış tüm tarifeli uçuşlarımız 29 Eylül tarihi saat 18.00’den itibaren ikinci bir bildirime kadar gerçekleştirilemeyecektir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” denildi.

Yorumlar