Türkiye'den İngiltere'ye Döğücü'ye saldırı tepkisi

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı'nın Londra'da terör örgütü PKK'lıların saldırısına uğrayan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü için harekete geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den İngiltere'ye Döğücü'ye saldırı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin başkenti Londra'da terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğrayan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü için harekete geçti

Uluslararası Belediyeler Birliği toplantısına katılmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya giden Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, burada eşi ve danışmanı ile birlikte orada toplanan terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğradı.

Terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan pankartlar taşıdığını ve Türkiye'yi sivilleri öldürmekle suçladıklarını kaydeden Döğücü, "Yalan, iftira ve hakaretlere sessiz kalamazdık, kalmadık da. 'Yalan söylüyorsunuz' diye bağırdım. Üzerimize bayrak sopaları ve yumruklarla saldırdılar. Yanımızda sadece iki polis vardı onlar da çok yetersiz kaldılar." dedi.

Terör örgütü PKK'lıların saldırısından eşi ve danışmanının araya girmesiyle kurtarıldığını anlatan Döğücü, "Şartlar her ne olursa olsun ülkemize, milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan haksızlıklar karşısında dik durarak doğruyu Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün Londra'da terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğramasının ardından harekete geçen Dışişleri Bakanlığı ise İngiltere'nin Ankara Büyükleçisi'ne olayın faillerin yakalanması için çalışma başlatılması istendiğini iletti. Olayla ilgili basına konuşan diplomatik kaynaklar şu açıklamada bulundu: "Olaydan rahatsızlığımız İngiltere'nin Ankara Büyükelçisine iletilmiş ve bir daha böyle bir olayın olmaması ve faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiği bildirilmiştir."

Yorumlar