Türkiye'den BAE'ye tepki: Çok ayıp

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Zayed'in Türkler ve Arapları bir kez daha karşı karşıya getirmeye çalışan bu propaganda yalanını retweet etmesi çok ayıp" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den BAE'ye tepki: Çok ayıp

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyada bir kullanıcının Türkiye, Türkler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhindeki mesajını paylaşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'e tepki gösterdi.

Sözcü Kalın, BAE Dışişleri Bakanı Zayed'in, Twitter'da bir kullanıcının, Medine müdafisi Fahreddin Paşa'nın yerel halka karşı suç işlediğini iddia eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde görüş içeren mesajını paylaşması üzerine Twitter'dan mesaj yazdı.

Iraklı bir kullanıcının tweetini kendi sayfasında paylaşan Zayed'in paylaşımında, "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu." ifadeleri yer alıyordu.

Kalın, "Zayed'in Türkler ve Arapları bir kez daha karşı karşıya getirmeye çalışan bu propaganda yalanını retweet etmesi çok ayıp. O zaman Medine'yi İngiliz planlarına karşı cesurca savunan Fahreddin Paşa'ydı. Şimdi yeni moda ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak mı?" ifadesini kullandı.

Yorumlar

ihsan bae suud islama ve Müslümanlara ihanet içinde Allah ıslah etsin olmuyacaklarsa kahretsin