Türkiye'den ABD'ye Gülen için 'tam press'

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD Adalet Bakanı ile yaptığı görüşmede Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'ye Gülen için 'tam press'

Sonhaberler | Haber Merkezi

Fetullah Gülen'in iadesi için henüz bir adım atmayan ABD'nin yeni yönetimi Ankara tarafından tam bir markaja alındı. Bugün hem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu hem de Adalet Bakanı Bozdağ tarafından ABD Adalet Bakanı ile Fetullah Gülen hakkında görüşmeler yapıldı. Her iki bakan da Gülen'in iadesi ya da tedbir için tutuklanması talebinde bulundu. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile yaptığı telefon görüşmesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklanmasına ilişkin talepleri iletti. Adalet Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Bozdağ, saat 17.30'da ABD'li mevkidaşı Sessions ile telefonda görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Bozdağ, ABD Adalet Bakanlığı görevine getirilen Sessions'u tebrik etti. Görüşmede Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in geçici tutuklanmasını ve iadesine ilişkin Türkiye'nin taleplerini net bir dile bir kez daha ifade etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA YÜZYÜZE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Session ile bir görüşme de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tarafından gerçekleştirildi. ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğl, Session ile yaptığı görüşmede Gülen'in Türkiye'ye iadesi konusunda adım atılmasını istedi. ABD'nin başkenti Washington'da ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi talebini vurguladığı, ayrıca içinde yeni delillerin olduğu dosyayı ABD tarafına ilettiği bildirildi.

Yarın yapılacak "DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısına" katılmak üzere ABD'de bulunan Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığında Sessions ile bir araya geldi. Ağırlıklı olarak FETÖ elebaşının geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi sürecinin konuşulduğu toplantıda Çavuşoğlu, Ankara'nın konuya verdiği önemin altını bir kez daha çizdi. Görüşmede Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Çavuşoğlu'na verilen ve içinde yeni delillerin olduğu dosyanın Sessions'a iletildiği ifade edildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Türk ve ABD heyetlerinin de yer aldığı görüşmenin verimli geçtiği belirtildi. Başkentteki programına Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile görüşerek devam edecek Çavuşoğlu, öğleden sonra da Turkish Heritage Organization (THO) tarafından düzenlenecek panelde konuşma yapacak. Çavuşoğlu'nun, Washington'daki temaslarının ardından New York'ta Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesi de öngörülüyor.

Yorumlar

selim bakan bey kaçıncı defaöyliyeceksşin admalar güleni verirlermi okulları cia karargahı