Türkiye'den ABD'nin Suriye planına ret

Türkiye, ABD tarafından Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen güvenli bölge konusunda ortaya konulan yeni önerileri reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'nin Suriye planına ret

Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" kurulmasını uzun zamandır isteyen Türkiye'ye ABD yeni bir teklifle geldi. Ancak Türkiye, ABD tarafından Suriye'nin kuzeyinde kurulmak istenen güvenli bölge konusunda ortaya konulan yeni önerileri reddetti.

Sureyi'nin kuzeyine yönelik planları çerçevesinde Türkiye'ye çeşitli önerilerde bulunmaya gelen ABD heyeti eli boş dönüyor.

Çünkü, Türk yetkililer, Suriye'nin kuzeyinde daha önce belirlenen çizgiler çerçevesinde bir güvenli bölge kurulması halinde destek vereceklerini belirterek, bunun dışındaki bütün önerilere kapalı olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili bir açıklam ayapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni bir oyalama taktiğiyle karşı karşıya olduklarını sezdiklerini ifade etti.

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye ziyaretine ilişkin Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde Jeffrey'nin yeni öneriler getireceğini kendisine söylediğini aktardı. 

Çavuşoğlu, "ABD'nin getirdiği yeni öneriler bizi tatmin eder düzeyde değil. Bunu açıkça söylememiz lazım. Burada adeta Münbiç gibi bir oyalama sürecine gitmek istedikleri izlenimini edindik." dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, bir oyalamanın olmaması gerektiğinin altını çizerek, "Bir an önce güvenli bölgeyle ilgili mutabakata varmamız lazım. Bizim sabrımız kalmadı." diye konuştu. 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar