Türkiye'de çekim yapacak yabancı filmlere teşvik

Kültür Bakanlığı, çekimlerini Türkiye'de yapacak yabancı filmlere teşvik verme kararı aldı. Buna göre Türkiye'de çekim yapan yabancı yapımcılar, burada yaptıkları harcamaların üçte birini geri alabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de çekim yapacak yabancı filmlere teşvik

Türkiye'de film çekmek isteyen yabancı yapımcılar için teşvik paketi geliyor. Buna göre; Türkiye'de çekim yapan yabancı yapımcılar, burada yaptıkları çalışmalar için ödedikleri paranın üçte birini devletten teşvik kapsamında geri alabilecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 5224 sayılı Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanun yapılacak teşvikler için yapımcıların başvur uyapması gerekiyor. Başvuru işlemler ise başladı.

Yabancı sinema filmi çekimleri destek başvuruları Sinema Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Bu sitede yer alan "Başvurular" kısmından başvuru yapmak mümkün.

Türkiye'de çekim yapacak yabancı filmlere teşvik

DİZİ FİLMLERE DE DESTEK GELİYOR

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı, dizi filmlere de ilk kez destek verme kararı alıd. Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerinin dünya sinema izleyicisine ulaştırılmasını ve ülke tanıtımına katkı sağlanmasını amaçlayan Kültür Bakanlığı, bu kapsamda teşvikler veriyor.

Bu kapsamda 150’den fazla ülkeye ihraç edilen ve yayınlandığı ülkelerde reyting rekorları kıran Türk dizilerini de teşvik edecek olan Bakanlık, Türkiye’nin ve Türk kültürünün uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak nitelikteki dizi filmlere de ilk kez destek verecek.

Yorumlar