Türkiye ve Suudi Arabistan'dan Gazzeli öğrencilere "servis" desteği

- Gazzeli üniversite öğrencilerinin, okullarına ücretsiz ulaşımlarının sağlanması için Türkiye ile Suudi Arabistanlı dernekler tarafından ortaklaşa geliştirilen proje, uygulanmaya başlandı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Suudi Arabistan'dan Gazzeli öğrencilere "servis" desteği

GAZZE (AA) - Gazzeli üniversite öğrencilerinin, okullarına ücretsiz ulaşımlarının sağlanması için Türkiye ile Suudi Arabistanlı dernekler tarafından ortaklaşa geliştirilen proje, uygulanmaya başlandı.

Projeyle ilgili AA muhabirine bilgi veren Hayat Yolu Derneği Gazze Temsilcisi Vela Ebu Mesbah, Suudi Arabistan'dan En-Nedve el-Alemiyye Kurumu, Türkiye'den Hayat Yolu Derneği ve Gazze'deki Filistin Yetim Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen projenin bugün uygulamaya konulduğunu söyledi.

Ebu Mesbah, üniversite öğrencilerinin okullarına ulaşımı için ücretsiz servis imkanı sağlayan proje ile Gazzeli ailelerin yaşadıkları zor şartlar göz önünde bulundurularak öğrencilerin eğitim giderlerine katkı sağlanmak istendiğini anlattı.

Gazze'nin çeşitli kentlerinden öğrencilerin okullara ulaşımı için günde 16 otobüsün servis çekeceğini kaydeden Ebu Mesbah, projenin 1,5 ay süreceği bilgisini paylaştı.

Ayrıca, Ebu Mesbah yaklaşık 50 bin dolara mal olan projeden 20 bin öğrencinin istifade edeceğini söyledi.

İsrail'in 10 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze'de yaklaşık 2 milyon kişi, zor insani ve ekonomik koşullar altında yaşıyor.

Yorumlar