"Türkiye ve Güney Kore gördüğüm en güçlü iki pazar"

- Avrupa'nın en eski ikinci şirketi olan Fiskars'ın Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Masalin: - "Türkiye ve Güney Kore gördüğüm en güçlü iki pazar. Doğu, Batı ve diğer her şey Türkiye'de, özellikle İstanbul'da bir araya geliyor. Birçok kültür bir arada yoğruluyor. Bu yüzden Fiskars için Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var" - "Fiskars'ın 30'dan fazla ülkede 8 bin 600 çalışanı var ve 100'den fazla ülkede ürünleri pazarlanıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye ve Güney Kore gördüğüm en güçlü iki pazar"

İSTANBUL (AA) - GÖKHAN YILDIZ - Avrupa'nın en eski ikinci şirketi olan ve 2017'de 368. yılını kutlayan bahçe ve mutfak gereçleri firması Finlandiyalı Fiskars'ın Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Petteri Masalin, Türkiye ve Güney Kore'nin gördüğü en güçlü iki pazar olduğunu belirterek, "Doğu, Batı ve diğer her şey Türkiye'de, özellikle İstanbul'da bir araya geliyor. Birçok kültür bir arada yoğruluyor. Bu yüzden Fiskars için Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var." dedi.

Masalin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fiskars'ın uzun yıllardır çelik ürettiğini, yaklaşık 60 yıl önce makas ve bıçak üretimine odaklanmaya başladığını ifade ederek, Fiskars'ın 30'dan fazla ülkede 8 bin 600 çalışanı bulunduğunu ve 100'den fazla ülkede ürünlerinin pazarlandığını anlattı.

Masalin, "Ben Ar-Ge işindeyim. Ben ve ekibim sürekli denemelerle işin kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bunun en önemli konu olduğuna inanıyorum. Plastik ve metali bir araya getirdikten sonra işlevselliğini ve kalitesini artırmak için deneme yapmak zorundasınız. Aynı zamanda çok da çalışmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Fiskars olarak hemen hemen her yerde olduklarını belirten Masalin, "Fiskars yüksek kalitede ürünler üretiyor ama fiyatları çok yüksek değil. Kalite olarak piyasa ortalamasının üstünde ürünlerimiz var." dedi.


- "Türkiye'de birçok insan turuncu makası biliyor ama Fiskars adını bilmiyor"


Petteri Masalin, turuncu saplı makasları ile tanınan Fiskars'ın ürün gamının çok geniş olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bana göre Türkiye ve Güney Kore gördüğüm en güçlü iki pazar. Doğu, Batı ve diğer her şey burada, Türkiye'de, özellikle İstanbul'da bir araya geliyor. Birçok kültür bir arada yoğruluyor. Bu yüzden de Fiskars için Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var. Sadece mutfak değil, aynı zamanda bahçe yapı malzemelerinde de Fiskars olarak çok güçlüyüz. En büyük pazarımızın Avrupa olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de birçok insan turuncu makası biliyor ama Fiskars adını bilmiyor."

Fiskars, müşterilerine, Fiskars, Gerber, Littala, Royal Copenhagen, Waterford ve Wedgwood gibi dünya çapında markalarla hizmet veriyor.

Yorumlar