Türkiye ve DİTİB'den tekerlekli sandalye desteği

Türkiye ve DİTİB, Kuzey Makedonyalı engellilere akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve DİTİB'den tekerlekli sandalye desteği

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türkiye ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), engellilere akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Üsküp merkezli "SOS Vita" adlı Özel İhtiyaçları Olan Bireyler Derneğince düzenlenen program kapsamında Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ve Almanya’nın DİTİB Hamburg Şubesi işbirliğinde engellilere 15 tekerlekli sandalye teslim edildi.

Programa Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Bekim Sali, Kuzey Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Şakir Fetahu, Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Mesten, SOS Vita Derneği Başkanı Ertan Şakiri’nin yanı sıra belediye başkanları, Türk ve yerel kurum ve kuruluşları ile DİTİB temsilcileri, SOS Vita üyesi engelliler ve aileleri ile davetliler katıldı.

Bakan Sali, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sağlık çalışanlarına "özel ihtiyaçlı kişilerle daha fazla ilgilenmeleri gerektiğine" dair mesaj göndermek adına toplandıklarını söyledi.

Sali, "Sağlık Bakanlığı olarak özel ihtiyaçlı kişilerin kabiliyetlerinin sınıflandırılması ile ilgili sağlık politikaları yapıyoruz. Sınıflandırmaları yaparken onları sistematikleştiriyoruz veya topluma dahil edilebilirliğini sağlıyoruz. Doğal olarak bu dünyadaki her bireyin şahsi kabiliyeti var. Bu kabiliyetleri, günlük işlere, devlet sistemine ya da özel sektöre entegre ederek gün yüzüne çıkarıyoruz." şeklinde konuştu.

- "En güzel gün bugündür"

SOS Vita Derneği Başkanı Şakiri de engellileri bu anlamlı günde sevindiren herkese teşekkürü borç bildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“En güzel gün bugündür. Kuzey Makedonya’da herkesin bugünü bilmesi gerekiyor. Bugün büyük bir gündür, büyük sevinçtir. 15 akülü arabamızla 15 üyemiz bugün sevinecek. Sanki onlara bir nevi ‘ayak’ bahşettiler. Her zaman Türkiye'yleyiz. Türkiye olmazsa biz de olamayız. Türkiye, büyük bir devlettir. Zengin kalbi olan insanları var. Kuzey Makedonya’daki engelli kardeşlerimizi lütfen unutmayalım.”

Din Hizmetleri Müşaviri Mesten de akülü tekerlekli sandalyelerin engelli kişilere ulaştırılmasında yardımı dokunanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Hayata bize göre dezavantajlı başlayan ya da hayatının belirli bir kısmından sonra engelli haline gelen kardeşlerimizin önündeki engelleri bir nebze olsun kaldırabilmek için biz de Din Hizmetleri Müşavirliğimiz, Türkiye Diyanet Vakfımız ve Almanya DİTİB Hamburg Şubesi'yle bir çalışma yapmak istedik. Bu çalışmamız kapsamında 20 akülü engelli aracının 15'ini SOS Vita Derneğine, 5'ini de Miresia Derneğine olmak üzere dağıtımını inşallah bugün gerçekleştireceğiz.”

DİTİB temsilcisi Safiye Kılıç da “Aslında engelli değil, engel gönlümüzde olmasın, kalbimizde olmasın yeter ki. Bugün burada bulunmaktan çok mutluyuz. Bir nebze onlara bir faydamız olabilecekse ne mutlu diyelim. Onların hayatını bir nebze kolaylaştırabilecek bir şekilde yardımda bulunmaya geldik. Engel olmayalım, destek olalım.” diye konuştu.

Yorumlar