Türkiye ve Cezayir medya alanında iş birliğine gidiyor

- Cezayir Enformasyon Bakanı Kavan, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Poroy ile medya ve iletişim alanında iş birliğini görüştü

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Cezayir medya alanında iş birliğine gidiyor

CEZAYİR (AA) - Cezayir Enformasyon Bakanı Cemal Kavan'ın, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy ile medya ve iletişim alanında iş birliğini görüştüğü bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Kavan'ın, başkentte Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Poroy ile bir araya gelerek, medya ve iletişim alanında iş birliği konusunu görüştüğü ifade edildi.

Görüşmede iki taraf arasında, basın alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin gerekliliği ayrıca çeşitli basın kuruluşları arasında protokol ve sözleşmeler yapılması amacıyla çalışma konusunda anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Bu şekilde, iki ülke halkları arasında yakınlaşma için köprü kurulmasına katkı sağlanacağı kaydedildi.

Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi ve kültürel derinliği ele alınarak, son yıllarda bu alanda hareketlilik yaşandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'e yaptığı ziyaret ile de ilişkilerin ivme kazandığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turu kapsamında 26-27 Şubat tarihlerinde Cezayir'i ziyaret etmiş ve çeşitli sektörlerde bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

Yorumlar