Türkiye Varlık Fonu, ERBD'nin Borsa İstanbul'daki hisselerini satın aldı

Türkiye Varlık Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Borsa İstanbul'daki yüzde 10'luk hissesini satın aldığını duyurdu. Böylelikle Türkiye Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki hissesi yüzde 90,60'a çıkmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Varlık Fonu, ERBD'nin Borsa İstanbul'daki hisselerini satın aldı

Halk Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Borsa İstanbul'a Genel Müdür olarak atanmasının ardından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, karara itiraz etmişti.

Konuyla ilgili konuşan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İletişim Direktörü Jonathan Charles, “Bize danışılmadı ve biz desteklemiyoruz” demiş ve “Bu konuyu yetkililerle görüşeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Daha sonra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkililerinin Borsa İstanbul'daki hisselerini satmak istediklerini açıklamasının ardından Türkiye Varlık Fonu harekete geçti.

Borsa İstanbul'da yüzde 80,60 bir hissesi bulunan Varlık Fonu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın yüzde 10'luk hissesini de satın aldı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada: Türkiye Varlık Fonu (TVF) olarak, geçtiğimiz aylarda kamuoyu ile paylaştığımız üzere, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) yüzde 10’luk hisselerini bugün satın alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90,60’a çıkardık. Potansiyeline ve geleceğine inandığımız Borsa İstanbul’daki payımızı ve temsil gücümüzü artırarak Türkiye’nin bu çok değerli kurumunu İstanbul Finans Merkezi stratejimiz kapsamında bölgesel lider haline getirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye’ye inanan ve Borsa İstanbul’a değer katan EBRD’ye teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar